Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska puna turista

Na Makarskoj rivijeri jedva da ima slobodnog kreveta

hrvatska more guzva (1)

Posljednji julski vikend obilježen je znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na isto vrijeme 2019.

Po broju turista vodi Makarska s 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gdje se i dalje traži krevet više odmara se 11.500 turista, u Tučepima ih je više od 8000, a u Podgori 5.500, dok Općina Gradac ugošćuje više od 6000 gostiju.

Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak ljetovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

Malo je preostalo slobodnih mjesta i u kućama za odmor, kao i u apartmanima kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, a krevet više traži se i u većini turističkih, doznaje se u turističkim uredima.

Posljednji julski vikend obilježen je znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama s povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autocestu kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra.

Trajekt Pelješčanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smjera za današnje i sutrašnje plovidbe.

Na liniji Drvenik-Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku traje oko dva i pol sata, a toliko dugo čeka se i za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i porodičnog smještaja očekuje se i u nastavku ljeta, kažu u turističkim uredima na Rivijeri, gdje je kraj jula ugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.