vjenčanje u rumuniji

Na svadbi ostavile samo 50 maraka: “Nismo više prijateljice”

vjencanje – novac

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što je došla kući, dobila je poruku od mladenke

Vjenčanja su poprilično skupa, a mnogi mladenci često se nadaju kako će troškove pokriti poklonima gostiju. Takva je barem situacija kod nas, no na zapadu je drugačije.

Ipak, i ondje postoje iznimke pa mladenci “vode brigu” o tome što su im i koliko dali gosti na vjenčanju.

Djevojka po imenu Seyi Akiwowo na Twitteru je tako podijelila priču s vjenčanja svoje prijateljice koja se udavala u Rumuniji.

Par je inače iz SAD-a, no vjenčanje su odlučili imati u rumunskom Cluju, a gostima su savjetovali da ih darivaju u novcu jer će im biti teško prevesti sve poklone kući, piše Fox News.

Seyi je na vjenčanje svoje (sada već bivše) prijateljice pozvana u ljeto 2015. godine, a sa sobom je mogla povesti jednu osobu. Odlučila se povesti drugu prijateljicu te su si njih dvije same platile avionske karte do Rumunije i smještaj u hotelu.

Kako ih je to poprilično puno koštalo nije im ostalo previše novaca za poklon pa su tokom svadbe dale ukupno 25 eura, Seyi 20, a njena prijateljica 5 eura s tim da su računale da će, kada se vrate kući, mladencima poslati još novca.

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što su sletjele kući, Seyi je dobila poruku od mladenke. Mislila je da je zanima jesu li sretno stigle kući, no bila je u krivu.

– Pozdrav Seyi, kako si? Jesi li uživala na našem vjenčanju i vremenu provedenom u Cluju? Je li uživala i tvoja prijateljica? Čini se da ste se jako zabavile, no niste doprinijele pokrivanju naših troškova vjenčanja. Dobili smo 20 eura od tebe i 5 eura od tvoje prijateljice što je premalo za pokrivanje troškova za jelovnik i piće za nedjelju, a da ne govorim o subotnjoj zabavi u vrtu i paketima dobrodošlice za goste. Prosječni doprinos po osobi bio je 100 eura, a dovoljno bi bilo za pokrivanje troškova i 75 eura po osobi. Nadam se da ste svjesne položaja u kojem bi se našli da su svi gosti dali samo 5 i 20 eura. Ako vam to nije bilo jasno od početka, moje izvinjenje zbog toga – napisala je u poruci mladenka te prijateljici detaljno objasnila kako da joj uplati ostatak novca.

– Moram li reći da novac nikada nije dobila i da nismo više prijateljice? – zaključila je žena koja je podijelila svoju priču.