Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u subotu 18. decembra

Najavljen bogat program: U Pionirskoj dolini počinje “Zimska čarolija”

zimskacarolijapionirskadolina

Posjetiocima će na raspolaganju biti mnoštvo zanimljivog sadržaja svaki dan od subote, 18. decembra do petka, 24. decembra, a u dječjoj oazi, preduzeće Park i njegovi prijatelji pripremili su za svakog po nešto.

U Pionirskoj dolini u subotu 18. decembra tačno u podne počinje “Zimska čarolija”- sedmodnevna, porodična, predpraznična zabava.

Posjetiocima će na raspolaganju biti mnoštvo zanimljivog sadržaja svaki dan od subote, 18. decembra do petka, 24. decembra, a u dječjoj oazi, preduzeće Park i njegovi prijatelji pripremili su za svakog po nešto.

– U subotu i nedjelju zabava će trajati od 12.00 do 15.00 sati, a od ponedjeljka do petka od podne do 14.00 sati. Bit će tu mini bazara, edukativno – kreativne radionice, bogat i zanimljiv zabavno – animacijski program, igra, zabava, velika novogodišnja jelka. Djeca će se moći družiti i hraniti najpitomije stanovnike zoo vrta – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Ukoliko bude snijega djeci će biti na raspolaganju i sanke, a za tu priliku staze će već biti spremne.

– U advent kućicama, posebno okićenim na centralnom platou bit će zanimljiv sadržaj za koji će se pobrinuti preduzeće Park izložbom i edukacijom o okolišu, očuvanju prirode, zaštiti zelenila. Zanimljivo će biti učiti najmlađe o važnosti reciklaže, odlaganju plastike, stakla, biootpada, zaštiti životne sredine i mnogim drugim bitnostima odnosa čovjeka i prirode. Tokom zabave djeca mogu postati i “Mali ambasadori Sarajeva”, osvojiti nagrade, a i sa ekipom ovog udruženja tražiti i blago u Pionirskoj dolini i zoo vrtu. – kazala je Hamza.

U staklenoj bašti, za djecu i mlade edukatori i volonteri prepoznatljive Brainobrain akademije u BiH, centra Spajalica i Instituta Kult pripremaju najzanimljivije kreativne radionice.

– U Pionirskoj dolini tokom Zimske čarolije na centralnog platou bit će postavljena prava, prirodna najveća jelka koja će biti posebno okićena i svečana. Ispod njenih grana najmlađim posjetiocima društvo će praviti najumiljatiji stanovnici zoo vrta koje djeca mogu hraniti, upoznati, provesti vrijeme u njihovim boksovima – kazala je Hamza.

Podršku ovom događaju dali su Vlada Kantona Sarajevo – Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Iako se radi o zabavi na otvorenom, iz KJKP Park mole posjetioce da budu odgovorni i pridržavaju se važećih epidemioloških mjera.