Život i zdravlje

Najčešće fraze koje uništavaju ljubavnu vezu

22/05/2015

Osnovno pravilo svakog kvalitetnog odnosa je da ne činimo drugome ono što ne želimo nama da se događa.

Zato dobro pazite da partnera ne povrijedite svakodnevnim frazama.

“Ti uvijek” i “Ti nikada”

To djeluje napadački i stvara odbrambeni stav kod partnera. Time je kvalitetna komunikacija u startu osuđena na propast. Sve se može svesti na napad i odbranu, a time se problemi ne rješavaju. Izbjegavajte isticanje partnerovih mana.

“Zašto to želiš da radiš, pa to nikada nisi volio?”

Morate da shvatite da se ljudi vremenom mijenjaju, pa tako i partneri. Ono što nekada nisu voljeli da rade možda im je postalo interesantno. Podržite partnera u novim interesovanjima.

“Lijepo sam ti rekla “

Ovo je klasičan primjer fraze koju treba izbjegavati, a često se čuje u komunikaciji. Ona ne vodi nigdje osim u ljutnju, prepirku i prestanak razgovora. Niko ne voli da ispadne glup.

“Ne večeras, dragi”

Normalno je da niste uvijek oboje raspoloženi za seks u isto vrijeme. Ako vam nije do odnosa, treba lijepo da objasnite o čemu je riječ. Partner bi mogao da se osjeća odbijeno i nesigurno ako ga samo “ohladite”.

“Ako me stvarno voliš, uradićeš to”

Ucjene su pogubne za zdrav odnos. To kod partnera izaziva osjećaj pritiska, a to niko ne voli. Nemojte da manipulišete osobom koju volite. Na primjer, ako vam se više vremena provodi s dragim, recite mu da vam nedostaje…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.