Život i zdravlje

Najčešće greške žena koje ne mogu da pronađu pravu ljubav

10/07/2015

Pronalazak pravog partnera i nije baš jednostavna stvar. Iako to možda ne mislimo, često je problem upravo u nama, jer zbog lažnih uvjerenja ne uspijevamo da pronađemo tu posebnu osobu.

Donosimo šest najčešćih lažnih uverenja i načine na koje možete da ih promijenite kako biste mogli da pronađete iskrenu, jedinstvenu i pravu ljubav.

Mislite da se muškarcima sviđa određeni tip žena

Ako idealizirate određen tip žene, vjerovatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije, ne vole površne žene. Njima je najvažnije da se žena dobro osjeća u svom tijelu i da je sigurna u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja.

Upoređujete se s drugim ženama

Poređenje je nešto najgore što možete da uradite, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrijednosti. Bez obzira da li smatrate da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost i ljubomora će biti ukorijenjeni u nesigurnosti i nedostatku ljubavi prema sebi. Počnite drugačije da gledate na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lijepe strane. Ne ustručavajte se da date komplimentm pa ćete i sebe vidjeti u boljem svjetlu.

Smatrate da morate da glumite kako biste privukli savršenog muškarca

Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri i da morate da glumite kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se sviđa. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuslovnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste. Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte sebi šansu da budete veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svjesna koliko vrijedi i koja zna šta hoće.

Zacrtali ste kakav treba da bude vaš idealni muškarac

Sigurno je najbolje da pronađete partnera koji je savršen u svemu. Međutim, za to postoji mala mogućnost. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebalo da bude i ne želite ništa drugačije od toga. Umjesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine.

Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi (a koji ga vjerovatno ne čini sretnim). Umjesto savršenih fizičkih atributa, potražite muškarca koji posjeduje razvijen i otvoren duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod površine, jer će upravo one utjecati da vaš zajednički život bude baš onakav kakav želite.

Vaša riječ mora da bude posljednja

Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osjećaj nepovjerenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada vječita borba ko će da vodi glavnu riječ, tu mora da postoji i strah od ranjivosti. To je zbog toga što smatrate da jedino kontrolom i dosljednošću možete da dokažete svoju nadmoć.

Međutim, ono što će da se dogodi je to da će on da postane nezainteresovan i da ode, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umesto toga, pokušajte da budete na istoj strani, da pronađete kompromis i da oboje jednako dajete i primate. Uostalom, ako pokušate, shvatićete da je odličan osjećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

Mislite da je prekasno za sve

Ako sami sebe ubijedite da ste propustili šansu, doći ćete u situaciju da prestanete da se nadate. U suštini, sami sebi govorite da ono što istinski želite, jednostavno ne možete da imate. Sami sebe odbijate pre nego što ste i imali priliku da budete odbijeni.

Zaboravite na stare navike i počnite da razmišljate pozitivno. Ubijedite sami sebe da na svijetu postoji osoba koja čeka samo na vas. Zaboravite na brigu i počnite da vjerujete da će i vama da se dogode dobre stvari. Ljubav ne može da se isplanira, ona se jednostavno dogodi. I dok čekate “onog pravog”, pokušajte ostvarite bolju i ljepšu vezu sami sa sobom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.