Život i zdravlje

ljubavni savjeti

Najčešće misli koje ženama prolaze kroz glavu tokom seksa (VIDEO)

06/04/2019

Donosimo nekoliko najčešćih misli, koje ženama prolaze kroz glavu tokom seksa te ih sprječavaju u postizanju orgazma te kako ih isključiti

Ženski orgazam ponekad se teško može postići i s čisto fizičke tačke gledišta.

Ali kada se u cijelu priču uključi i vaš um – zaboraviti na njega.

“Žene se posebno žale kako nisu u mogućnosti isključiti svoje misli te se usredotočiti na seks pa čak i masturbaciju”, otkriva klinička psihologinja Karen Stewart, specijalizirana za seksualnu disfunkciju i ljubavne odnose za Women's Health.

Problem je u tome što se u prosječnom danu jedne žene događa toliko toga, da je vrlo teško potpuno se isključiti iz svega te uživati u onome što se nudi u spavaćoj sobi.

“Žene su sklonije uznemirujućim mislima, jer često imaju brojne uloge u svojim životima te osjećaju veću krivnju zbog seksa.”

Upravo vam zato donosimo nekoliko najčešćih misli, koje ženama prolaze kroz glavu tokom seksa te ih sprječavaju u postizanju orgazma te kako ih isključiti.

1. “Ovo traje vječno”

Muški i ženski orgazam su potpuno različiti te ženama općenito treba duže da ga postignu. No, umjesto da se zamarate vremenom, koncentrirajte se na to kako on izgleda, kako miriše, kako ga osjećate i duboko udahnite. Brzo ćete osjetiti promjenu.

2. “Zaboravila sam poslati e-mail šefu”

Posao je zadnje što želite u svojoj glavi, kada je u pitanju seks. Žene često osjećaju krivicu, zbog toga što se brinu za sebe, ali postavite to ovako: što ste sretniji i zadovoljniji privatno, to ćete biti i poslovno. Sad je i onako kasno za slanje bilo kakvih mailova pa ćete sve riješiti ujutro, kada dođete na posao.

3. “Kako izgledam?”

Vaš partner je kraj vas i jako je napaljen. Treba li vam još neki dokaz da mu izgledate sexy i privlačno? A sada se opustite i dopustite da vam to još jednom dokaže.

4. “Zašto razmišljam o nekom drugom?”

Koliko god vam se to činilo grozno, seksualni stručnjaci otkrivaju kako je to potpuno normalno. Uostalom, ovdje se radi samo o fantazijama, zbog kojih ne biste trebali osjećati krivicu, jer zapravo ne radite ništa loše. Umjesto toga ih iskoristite, kako bi poboljšali stvari.

5. “Hoće li nas neko vidjeti ili čuti?”

I ovakve brige, mogu vas stajati užitka. Dopustite takvim mislima da odlutaju, poduzimanjem osnovnih mjera opreza: isključivanjem telefona, zaključavanjem vrata, spuštanjem roleta, puštanjem muzike i slično.

Komentari