savjeti stručnjaka

Najčešće misli koje ženama prolaze kroz glavu tokom intimnog odnosa

zene najvise vole
FOTO: Screenshot / youtube.com/@KamaTV1

Žene su sklonije uznemirujućim mislima, jer često imaju brojne uloge u svojim životima

“Žene se posebno žale kako nisu u mogućnosti isključiti svoje misli te se usredotočiti na intimni odnos”, otkriva klinička psihologinja Karen Stewart za Women's Health.

Problem je u tome što se u prosječnom danu jedne žene događa toliko toga, da je vrlo teško potpuno se isključiti iz svega te uživati u spavaćoj sobi.

“Žene su sklonije uznemirujućim mislima, jer često imaju brojne uloge u svojim životima.”

Upravo vam zato donosimo nekoliko najčešćih misli, koje ženama prolaze kroz glavu tokom intimnog odnosa.

Ovo traje vječno

Umjesto da se zamarate vremenom, koncentrirajte se na to kako on izgleda, kako miriše, kako ga osjećate i duboko udahnite. Brzo ćete osjetiti promjenu.

Zaboravila sam poslati e-mail šefu

Posao je zadnje što želite u svojoj glavi. Žene često osjećaju krivicu, zbog toga što se brinu za sebe, ali postavite to ovako: što ste sretniji i zadovoljniji privatno, to ćete biti i poslovno. Sad je i onako kasno za slanje bilo kakvih mailova pa ćete sve riješiti ujutro, kada dođete na posao.

Kako izgledam?

Vaš partner je kraj vas. Treba li vam još neki dokaz da mu izgledate privlačno? A sada se opustite i dopustite da vam to još jednom dokaže.

Zašto razmišljam o nekom drugom?

Koliko god vam se to činilo grozno, stručnjaci otkrivaju kako je to potpuno normalno. Uostalom, ovdje se radi samo o fantazijama, zbog kojih ne biste trebali osjećati krivicu, jer zapravo ne radite ništa loše. Umjesto toga ih iskoristite, kako bi poboljšali stvari.

Hoće li nas neko vidjeti ili čuti?

I ovakve brige, mogu vas koštati. Dopustite takvim mislima da odlutaju, poduzimanjem osnovnih mjera opreza: isključivanjem telefona, zaključavanjem vrata, spuštanjem roleta, puštanjem muzike i slično.