Život i zdravlje

Najčešći razlozi zašto neki muškarci ne žele da se ožene

26/05/2015

Nije rijetka pojava da par živi zajedno godinama, pa čak imaju i zajedničko dijete, ali muškarac jednostavno ne želi da se vjenča sa njom. Postoji nekoliko razloga za to…

1. Čovjek sa psihologijom dječaka

Uobičajeni razlog za nespremnost da se obaveže brakom je činjenica da čovjek zapravo nije spreman da odraste. Uostalom kako i može da odraste kada ga je do 30. godine njegovala mama, a od 30 njegova žena? Čovjek se lako navikne na ovu situaciju. On počinje da misli kako njegova žena mora sve da uradi za njega u bilo koje doba dana. Ovaj čovjek je takozvani emotivni potrošač, koji želi da živi bez ikakvih problema i nevolja.

2. Socijalni stereotipi

U ženskom društvu, udata žena je znak uspjeha. Kod muškaraca je to suprotno: neženja je uspješna osoba, a oženjen je gubitnik. Muškarcima nije lako da prevaziđu stereotipe.

3. Strah od odgovornosti

Za muškarca, brak je ozbiljan korak. On misli da nakon “da” mora da snosi odgovornost za svoju ženu i dijete.
“Šta ako ne uspijem?”, je pitanje koje dominira i on jednostavno počne da se plaši.

4. Neuspjeh da shvati značaj braka

Muškarci jednostavno ne shvataju koliko je ovo bitno za ženu. Većina djevojaka su čekale godinama da muškarac pogodi njihov san. U stvari 70 posto problema može da se riješi kroz razgovor, samo izaberite pravo vrijeme, mjesto i okolnosti i podijelite sa njim svoje iskustvo.

5. Dostupnost

Danas je normalno da se razvoj odnosa ubrza, često se djevojke slažu da budu jako prisni već poslije prvog sastanka. Veliki dio žena je siguran da će građanski brak ubrzati proces i približiti ih onom pravom…

6. Preveliki zahtjevi

Ponekad muškarci misle ovako: “Prvo ću izgraditi kuću, onda ću da kupim auto i vikendicu, napraviću savršenu karijeru itd, i tek kad sve to uradim biću spreman da se oženim”. Ali vrijeme ističe…

7. Strah od gubitka slobode

Svako treba da ima svoju slobodu i svoje vrijeme. Zbog straha od gubitka toga, muškarci ne žure da se žene.

8. Dvoume se oko partnera

Postoji vjerovanje da se poslije braka žena mijenja na gore. Sa stanovišta stručnjaka, to se zaista i dešava!
– Kada se žena osjeća sigurno, ona nesvjesno počinje da proliva sve što ne valja i što je krila u najvećim uglovima njene duše.

9. Vidi primjere drugih neuspjelih brakova

Postoji jaka verovatnoća da je odrastao u porodici u kojoj su se njegovi roditelji stalno svađali, lomili tanjire i vikali. Nažalost, on ne razumije izraz “tihe večeri i sretne porodice”. Takav čovjek će vam divno vratiti ako mu pokažete da porodični odnosi mogu da budu drugačiji. Morate da budete strpljivi, mekani i da volite.
Uspjeh dolazi kada je ženina vjera u sretnu vezu jača od njegove nevjere. U ovom slučaju, vodite računa da poznajete samo sretne parove.

10. Ne voli djecu

Da, ovo može da bude razlog samačkog života. Brak uključuje djecu i ako ih čovek ne želi, on može da odustane od ideje od bilo kakvog ozbiljnog odnosa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.