Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najjeftiniji način da izravnate stomak

fitnes

Nakon porođaja niste zadovoljne svojim fizičkim izgledom? Dobro došle u klub! Slično nezadovoljstvo osjeća svaka treća žena, ali to ne znači da se stvari ne mogu popraviti.

Vježbe za zatezanje trbušnih mišića obavezne su ako želite vratiti vitku figuru, ali ne biste trebali početi s njihovim izvođenjem sve dok se mišići ne vrate u stanje od prije trudnoće (otprilike mjesec i po nakon porođaja).

Da li ćete se opredijeliti za odlazak u fitness centar ili ćete vježbe izvoditi kod kuće, stvar je ličnog izbora, organizacije svakodnevnog života i, naravno, finansijskih mogućnosti. Najjeftiniji način da “izravnate” trbuh je taj da kupite kosu klupu i svakog jutra vježbate po pola sata. Budete li uporni, imat ćete razlog za ponos na izgled svog centralnog dijela tijela već nakon tri sedmice.

Vježba za jačanje mišića zdjeličnog dna

Tokom trudnoće najviše stradaju tri skupine mišića: trbušni, leđni i zdjelični. Ovi posljednji utječu i na mogućnost zadržavanja mokraće, pa je za njihovo jačanje potrebno izvođenje tzv. Kegelovih vježbi.

Evo kako se to radi…

Stegnite mišiće kao da želite zaustaviti mlaz mokraće, zadržite ih u tom položaju pet sekundi, a zatim ih opustite. Ponavljajte ovu vježbu 15 puta svakog dana – rezultati su zadivljujući (ne samo zbog nestanka inkontinencije već i zbog postizanja većeg seksualnog zadovoljstva).

Redovno pražnjenje crijeva

Redovno pražnjenje crijeva je od velikog značaja za gubitak viška kilograma, jer se na taj način organizam oslobađa toksina i štetnih tvari. Ako svakog dana budete popili najmanje litru i po vode i jeli dvije jabuke, budite sigurni da nećete imati navedeni problem. Ako tome dodate svakodnevno konzumiranje tople limunade i kašičice meda na prazan želudac, uspjeh je stopostotan!