Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Taljat Selmani

Najpopularniji penzioner na Balkanu: Oženio sam najljepšu djevojku na svijetu

toni2

Oženio sam najljepšu djevojku na svijetu. Ona je Turkinja, taman je prešla sedamdesetu

Najpopularniji hrvatski penzioner Taljat Selmani (82), poznatiji i kao Toni, gostovao je na Face TV-u u Sarajevu. Toni je pričao o svojoj porodici te kako je nekada nosio modne revije.

– Voljeti i biti voljen je najveće bogatstvo što postoji. To održava čovjeka – kazao je Toni i pokazao fotografije svoje porodice – supruge Nazlije i sina Sejdina. Toni je i ponosni djed malom Leonu.

– Oženio sam najljepšu djevojku na svijetu. Ona je Turkinja, taman je prešla sedamdesetu. Kad nas vide zajedno ljudi misle da mi je kćerka – dodao je Toni.

– Već smo 55 godina u braku i imamo sina koji je isto najljepši na svijetu. I jednog unuka. On je već sada, s pet godina, pravi muž, pa najljepši je na svijetu – skromno će Toni za Jutarnji List.

Kaže da je ljubav najvažnija na svijetu.

Njegove komšije također napominju da je riječ o jednoj veoma atraktivnoj porodici.

Podsjetimo, Toni je postao popularan zahvaljujući svojim savjetima za zdrav život.

– Ne postoji gripa, zlato moje. 82 godine. Nikada bolestan, nikada kod doktora. To zapamtite svi. Sramota za penzionere, uništili su zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga. Vježbaj, pi*da ti materina – poručio je Zagrepčanin i osvojio srca sugrađana.

Videosnimka na kojoj Toni savjetuje građane u samo nekoliko dana prikupila je više od 500.000 pregleda, a na internetu su se pojavile i majice s njegovim likom te sad već poznatim motom “Vježbaj, pi*da ti materina”.

Popularni Toni nam je otkrio kako vježba cijeli život. Počelo je, kaže, u šali, hrvanjem s dječacima iz komšiluku. Po nacionalnosti je Albanac, a rođen je na izvoru Vardara, u mjestu Vrutok u Makedoniji, gdje je najčistiji zrak na svijetu, sa Šar Planine.

U Zagreb je došao nakon odsluženog vojnog roka. Zaljubio se na kolodvoru pa je odlučio dati ljubavi šansu. Iako ona nije bila ona prava, Zagreb je ipak bio. Potom se oženio sa suprugom s kojom je i danas u sretnom braku.