Život i zdravlje

Oktoberfest

Najveći svjetski festival piva upitan zbog koronavirusa

16/04/2020

Premijer južne njemačke države Bavarske izjavio je novinarima kako je veoma skeptičan da bi se ovogodišnji festival - prvobitno planiran da traje od 19. septembra do 4. oktobra - mogao održati

Malo je vjerovatno da će se redovni godišnji Oktoberfest, najveći svjetski festival piva, održati u ovoj godini zbog krize s koronavirusom, izjavio je u četvrtak bavarski premijer Markus Soeder.

Oktoberfest, tokom koga posjetioci sjede za dugim zajedničkim stolovima, privlači oko šest miliona ljudi u Muenchen svake godine, od kojih mnogi dolaze iz inostranstva.

Premijer južne njemačke države Bavarske izjavio je novinarima kako je veoma skeptičan da bi se ovogodišnji festival – prvobitno planiran da traje od 19. septembra do 4. oktobra – mogao održati. On će donijeti konačnu odluku s gradonačelnikom Muenchena Dieterom Reiterom u naredne dvije sedmice.

Njemačka vlada i guvereneri saveznih država usuglasili su se u srijedu oko ublažavanja nekih mjera ograničenja uvedenih u prošlom mjesecu u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Veća dešavanja zabranjena su do 31. augusta, prenosi Reuters.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.