Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ćevapi sa čvarcima

Nakon “mljevenika” u Hrvatskoj nova vrsta ćevapa – ćevarci

cevarci (1)

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmjera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima.

Za ćevape su čuli svi u regionu, a ovo jelo od mesa je poznato i u svijetu. Upoznali smo se čak i sa hrvatskim “mljevenikom”, što je novi naziv za ćevap, doduše po malo izmijenjenoj recepturi, koji se služi u jednom zagrebačkom restoranu.

Međutim, na hrvatskoj kuhinjskoj sceni sada imamo i “ćevarke” – ćevape sa čvarcima, specijalitet koji se priprema na jednom imanju u Hrvatskoj.

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmjera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima, prenosi B92.

Međutim, ćevarci se mogu jesti i “s nogu”, prilikom čega se koristi lepinja, pa će se uskoro moći naći i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.