Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon oluje Harvey: Teksašani strahuju od aligatora

gator

Poplave nakon oluje Harveyja u Teksasu potiču strah da bi aligatori mogli pobjeći iz zatočeništva i odlutati u stambene četvrti, prenose mediji.

Samo malo nedostaje da voda potpuno prekrije ograde u Gator Countryju, zoološkom vrtu sjeveroistočno od Houstona. Te su ograde jedina prepreka koja sprječava da se oko 350 aligatora nađe na slobodi.

“Nedostaje manje od 30 cm da se voda prelije preko ograde. Ne znamo što ćemo”, rekao je u ponedjeljak vlasnik zoološkog vrta Gary Saurage za mjesnu televizijsku mrežu KFDM.

Ti se aligatori, koji su u svom prirodnom staništu, ne drže u kavezima, osim dvaju najvećih, “Big Ala” i “Big Texa”, dodao je.

Druge opasne životinje na tom području, kao što su zmije otrovnice i krokodili, premještene su na sigurno.

Stanovnici, već teško stradali u oluji, strahuju da bi aligatori mogli pobjeći iz zoološkog vrta i naći se na poplavljenim ulicama.

“Ako neki i pobjegnu, to nije ništa u usporedbi s ukupnim brojem aligatora u prirodi”, pokušao je smiriti situaciju John Warren, čelnik Teksaškog ureda za parkove i prirodu.

“Razumijemo zabrinutost ljudi”, rekao je u razgovoru za Houston Chronicle taj stručnjak za aligatore.

Također je objasnio kako se gmazovi najvjerojatnije neće jako udaljiti od svog izvora hrane u zoološkom vrtu koji je 24 km udaljen od prvog naseljenog mjesta.