Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skoro umrla zbog pojave koja pogađa velik broj žena

sex-large

Kineskinja Xiao Qing skoro je umrla tokom seksa sa suprugom. Toj je 26-godišnjakinji puknula cista na jajniku, a prije nego što je stigla u bolnicu izgubila je čak 40 posto krvi iz svog tijela.

Qing i njen suprug nisu se vidjeli pola godine, a prvi susret bio je strastven. Nakon seksa bol je bila neizdrživa, a žena je obilno krvarila.

Prema podacima britanskog zdravstvenog sistema, koje prenosi Independent, ciste na jajnicima česte su pojave kod žena, a riječ je o izraslinama ispunjenima tekućinom. Uglavnom ne uzrokuju nikakve simptome, a pojavljuju su i nestaju bez ikakve potrebe za liječenjem.

Doktor Huang Mei iz provincije Hunan rekao je za Xiaoxiang Morning Post da Qing nije bila trudna, no CT je pokazao da je imala veliku količinu krvi i tekućine u području abdomena i zdjelice. Doktor Huang obavio je laparoskopski dijagnostički pregled i utvrdio da prisutnost krvi u peritonejskoj šupljini.

“Iz trbuha je izgubila oko 1500 mL krvi, što je oko 40 posto krvi u njenom tijelu. Da je došla kasnije u bolnicu, njen život bio bi ugrožen”, rekao je.

Liječnici su na desnom jajniku našli drugu cistu veličine tri centimetara koju su uklonili. Doktor Huang tvrdi da je cista mogla puknuti zbog dva razloga. Prvi je visok krvni pritisak tokom dijela menstrualnog ciklusa ili mehanička ozljeda, odnosno njen suprug možda je uzrokovao ozljedu tokom seksa. Prema informacijama stranih medija, Qing se trenutno oporavlja nakon operacije, prenosi Index.hr.