Napitak od žitarice koji u 10 dana ‘razbija’ bubrežni kamenac

ledja

Podaci govore kako će se jednoj od 20 osoba tokom života u tijelu stvoriti bubrežni kamenac koji, kada prolazi kroz urinarni trakt može biti vrlo bolan. Međutim, zahvaljujući samo jednoj namirnici, kamenca se možete riješiti unutar 10 dana. Donosimo jednostavan i jeftin recept.

Većina bubrežnih kamenčića kroz urinarni trakt može proći unutar 48 sati bez većih problema, za što je potrebno piti velike količine tekućine. Međutim, ako se radi o većem kamenu ili više njih ova pojava može biti vrlo bola i neugodna te zahtijeva liječeničku pomoć.

Međutim, bubrežnog kamenca se možete riješiti i prirodnim putem, a jedan od najuspješnijih kućnih lijekova krije se u samo jednoj jedinoj namirnici. Riječ je o zrnju prosa koje se u medicinske svrhe koristi od pamtivijeka, a koje za samo 10 dana može na najjednostavniji način riješiti ovaj neugodan problem.

Proso je hranjiva i zdrava žitarica koju voli naše tijelo. Što se bubrežnog kamenca tiče, proso djeluje tako da razgrađuje kamenčiće, pijesak i talog u bubrezima i mjehuru, ali i čisti bubrege od toksina.

Napitak protiv bubrežnog kamenca

Sastojci:

– 200 grama prosa
– 2 litre vode
– Lonac od 3 litre
– Staklenka s poklopcem

Postupak:

1. Navečer, prije spavanja isperite proso u toploj vodi i stavite ga da tako odstoji preko noći.

2. Ujutro proso istresite u veći lonac.

3. Zagrijte 2 litre vode do ključanja te je prelijte u lonac s prosom.

4. Poklopite lonac i ostavite da odstoji cijeli dan.

5. Navečer ili sljedeće jutro promiješajte pa procijedite proso, a tekućinu spremite u staklenu posudu te je zaklopite.

6. Tekućinu pijte svaki dan 10 do 15 dana u neograničenim količinama (minimalno čašu dnevno).

Savjet:

– Proso nemojte bacati jer je vrlo zdravo i hranjivo.

– Šoljicu prosa i tri šoljice vode kuhajte oko 15 minuta (kao griz, zob ili rižu) te ga pojedite za doručak kao kašu s medom i suhim voćem ili naribanom čokoladom.