Život i zdravlje

Napitak za mršavljenje od limuna, peršuna i vode

19/08/2016

Ova kombinacija koju možete napraviti u pet minuta, potiče probavu te izbacuje toksine iz organizma i tako pomaže mršavljenju, a smatra se da možete izgubiti i do pola kile u danu.

Dovoljna konzumacija vode tokom dana pokazala se kao jedan od glavnih faktora koji utječu na mršavljenje, ali i zdravlje. Razlog tome je što voda može, ne samo smanjiti apetit, već i čaša vode pola sata ili 20 minuta prije obroka popunjava želudac što rezultira manjim unosom hrane.

Osim toga, ponekad možemo zamijeniti dehidraciju i potrebu za grickalicama, pa kada osjetite takvu potrebu, popijte vode i pričekajte pola sata – ako niste više gladni nakon pola sata, znači da je problem ležao u dehidraciji.

Iako je voda beskalorična i možemo ju neograničeno piti tokom dana, kombinacija voda s medom, krastavcima, limunom i sličnim namirnicama preporučuje se kao detoksikacijsko sredstvo.

Voda s peršunom i limunom smatra se pravim magičnim sredstvom za mršavljenje
Ova voda s peršinom i limunom će, ako je pijete ujutro na prazan želudac, čak i prije čaše obične vode, rezultirati gubitkom skoro pola kile u jednom danu.

SASTOJCI:

60 grama peršuna

1 limun

250 ml vode

PRIPREMA:

Narežite peršun na sitno ili ga u blenderu usitnite. Iscijedite sav sok od limuna na peršin, dodajte vodu i ponovno blendajte ili promiješajte.

Kako piti ovaj magični napitak?
Vodu s peršunom i limunom pijte pet jutra za redom odmah čim se probudite. Savjetuje se ne preskakati niti jedan dan, a nakon petog dana prestati piti minimalno 10 dana.

Zašto je ovaj napitak magičan?
Kao što je objašnjeno, voda je idealna za smanjivanje unosa kalorija, dok peršun poboljšava probavu i smanjuje nadutost, a limun izbacuje višak tekućine iz tijela, kao i toksične spojeve. Osim toga, kombinacija peršuna i limuna dat će tijelu potrebne vitamine i minerale.

Naravno, ovaj magični napitak neće djelovati ako se tokom ostatka dana nezdravo hranite i ako vam je još uvijek vježbanje nepoznanica. Uz kvalitetnu prehranu, ispunjenu voćem i povrćem, ovaj napitak može biti dodatni alat za skidanje suvišnih kilograma.

Komentari