Život i zdravlje

kanada

Našao mačiće koje je neko ostavio u snijegu, spasio ih uz pomoć vruće kafe

25/01/2020

Nije poznato ko je napustio životinje i tako ih ostavio vani na iznimno niskim temperaturama

Jedan je naftni radnik u kanadskoj Alberti uz pomoć tople kafe spasio mačiće koji su se od hladnoće smrznuli i nisu se mogli pomaknuti.

Nakon što je na Facebooku podijelio svoju priču o spašavanju, mačićima je uspio pronaći novi dom.

Kendall Diwisch je pregledavao naftne bušotine u Alberti kad je pronašao tri mačića koji su se zalijepili za smrznuti snijeg. Životinje su bile zalijepljene za smrznuti snijeg i nisu se mogle pomaknuti. Diwisch je brzo reagirao i iz automobila uzeo termosicu s toplom kafom. Vruću je kafu prolio po snijegu kako bi se otopio led koji je zarobio repove i šape mačića. Oslobodio ih je i odveo na sigurno.

Diwisch je tako spasio ove tri mačke, nahranio ih i utoplio, a zatim je sve objavio na društvenim mrežama. Na taj je način uspio pronaći i novi dom za mačiće. Sve tri životinjice je udomila jedna prodica iz Alberte.

Nije poznato ko je napustio životinje i tako ih ostavio vani na iznimno niskim temperaturama.

“Danas sam našao tri mačića na jednoj cesti koja je na putu do jedne od mojih naftnih bušotina. Jadnici su tamo vjerovatno bili cijelu noć jer su se počeli smrzavati za tlo. Odveo sam ih kući, nahranio i utoplio, izgledaju zdravo i prijateljski su raspoloženi. Ako neko traži dodatak porodici, obavijestite nas jer će mačićima trebati dom. Čini se da su sva trojica mužjaci. Dali smo im i tretman protiv nametnika”, napisao je na Facebooku, a kasnije i dodao da je pronađen novi dom za svu trojicu mačića. Udomljeni su zajedno i sva trojica uredno jedu i piju te su vrlo energični, dodao je Diwisch na svom Facebooku.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.