Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Našla se na udaru kritika zbog vježbanja u sedmom mjesecu trudnoće

Stacie Vengaro

Stacie Vengaro je sportašica i vlasnica teretane koja od samog početka trudnoće održava formu koja je izazvala puno negativnih komentara dežurnih kritičara.

Stacie na Instagram profilu objavljuje fotografije svoje trudničke figure, a ono što prvo upada u oči su – trbušnjaci. Iako mnogi kritiziraju njezino vježbanje, ona se na kritike ne obazire.

– Negativni komentari me ne diraju. Ja sam sportašica. Ne vježbam više od većine drugih aktivnih trudnica. U teretani provodim manje od sat vremena i ne gradim mišiće. Samo održavam tijelo u formi tokom trudnoće. Ljudi koji me najbolje poznaju znaju da nikada ne bih radila ništa što bi moglo ugroziti moje dijete, rekla je 31-godišnja Stacie za Today.


Priznala je da ju je ovakav interes za njeno tijelo dosta iznenadio, ali nada se kako će njezina poruka isplivati iznad negativnih komentara:

‘Svaka žena može biti u formi tokom trudnoće. Samo slušajte svoje tijelo i znat ćete kada je vrijeme da malo usporite. Ponekad se ni meni ne da vježbati. Ako se želim opustiti i ležati na kauču, onda to i napravim’.

Američki ginekolog Suzanne Gilberg-Lenz čije su pacijentice mnoge profesionalne sportašice kaže da vježbanje u trudnoći nije ništa neuobičajeno i da žene nakon začeća smiju nastaviti sa svojom rutinom i vježbama koje im odgovaraju u laganom intenzitetu.