Novi detalji ubistva u Rusiji

Natjerao prijatelja pedofila da si iskopa vlastiti grob

rusija – ubistvo – Not Supplied East2west News Profimedia

Sviridov je ujedno bio i kum sada devetogodišnjoj djevojčici te ju je više puta čuvao

Otac koji je priznao da je ubio svog dugogodišnjeg prijatelja za kojeg je vjeruje da mu je silovao šestogodišnju kćerku, natjerao je navodnog pedofila da si sam iskopa grob, a onda mu je zabio nož u prsa, piše Mirror.

Oleg Sviridov (32) ubijen je u augustu u Rusiji nakon što je njegov prijatelj Vjačeslav (34) pronašao snimke navodnog zlostavljanja svoje djevojčice na njegovom mobitelu.

Sviridov je ujedno bio i kum sada devetogodišnjoj djevojčici te ju je više puta čuvao.

Na njegovom mobitelu pronađene su i snimke napada na drugu djecu, a jedna od njih identificirana je kao kćerka njegove bivše dugogodišnje partnerice.

Nakon što ga je Vjačeslav napao zbog viđenih snimki, Sviridov je pobjegao. Otac djevojčice silovanja je prijavio policiji, a onda krenuo u vlastitu potragu. Prijatelju je dao ultimatum – ili se do 8 navečer predaj policiji ili si oduzmi život.

Sutradan se otišao suočiti sa Svidrovim zajedno sa suprugom i majkom još jedne žrtve.

Vjačeslav je navodno rekao prijateljima da je natjerao Sviridova da iskopa grob kako bi ga uplašio, ali je tada rekao supruzi da ga je Sviridov pokušao ubosti, prisilivši ga da uzvrati lopatom.

Sviridov je tada “shvatio da nema od čega živjeti” i zabio si nož u prsa, ustvrdila je njegova supruga.

Nakon što je pokopao tijelo, Vjačeslav je nazvao policiju, no nekoliko sedmica trebalo mu je da prizna sve o svađi i o mjestu gdje se nalazi grob.

Rastreseni otac priznao je ubistvo no kazao je kako je Sviridov “naletio” na nož prilikom svađe u šumi blizu sela.

Na masovni nagovor mještana, Vjačeslav je pušten iz zatvora te je stavljen u kućni pritvor gdje čeka istragu o ubistvu. Ako se utvrdi da je kriv za ovaj zločin, čeka ga do 15 godina zatvora.