Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naučnici savjetuju: Nemojte živjeti sa svekrvom

ilu svekrva222

Ako vam je dosadio život sa svekrvom, pozovite se na naučnike iz Beča koji su otkrili da život u zajedničkom domaćinstvu negativno utiče na prirodni priraštaj.

Na osnovu obimnog istraživanja, austrijski naučnici opovrgli su do sada važeću teoriju da će se žene koje žive u zajedničkom domaćinstvu lakše opredijeliti za potomstvo.

Istina je, tvrde Bečlije, potpuno drugačija – žene koje žive samo sa suprugom imaju više djece od dama koje prostor dijele sa svekrvom ili majkom.

Austrijski naučnici su do ovih podataka došli analiziranjem 2,5 miliona žena starosti od 15 do 34 godine. U obzir su uzeti podaci pripadnica ljepšeg pola iz 14 zemalja, od Amerike, preko Iraka, do Argentine. Primjetne su, naravno, kulturološke razlike, pa svaka druga Iračanka živi sa svekrvom i tek 1,5 odsto Amerikanki. Na Tajlandu je prisutan trend da žene kad se udaju žive sa svojom majkom što radi 17 odsto Tajlanđanki, dok je to najrjeđe u afričkoj državi Malavi, gdje samo 0,79 posto muškaraca živi sa taštom.

Naučnike je iznenadio ovaj nalaz, ali ga objašnjavaju reproduktivnim takmičenjem. Riječ je o tome da su majke koje žive sa djecom mlađe, pa i same mogu imati potomstvo zbog čega kćerka ili snaha nesvjesno odlaže trudnoću jer zna da njeno novorođenče neće dobiti dovoljno pažnje.