Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Nekada najdeblji čovjek na svijetu sada može i u kino

16/06/2015

Dok je zvanično bio najdeblji čovjek na svijetu i običan odlazak u kino bio je nešto o čemu je Paul Mason mogao samo sanjati.

paul mason bolnica

Bivši poštar iz Ipswicha na svom “vrhuncu” težio je nevjerovatnih 445 kilograma i jednostavno nije mogao stati u sjedište u kinu.

[pull_quote_right]On se sad može i tuširati stojeći, ustati se iz svojih kolica i prošetati se, sam ustati iz kreveta i leći i uopće osjećati svoje noge[/pull_quote_right]

Prije dvije godine priča o njemu obišla je svijet nakon što je u pet godina izgubio 295 kilograma i zaljubio se, a na kraju aprila ove godine ljekari su mu u devetiposatnoj operaciji uklonili 23 kilograma viška kože. Bio je to poseban trenutak za 54-godišnjeg Masona i njegovu zaručnicu Rebeccu Mountain s kojom sad živi u Massachusettsu jer su ubrzo nakon toga prvi put zajedno otišli u kino.

Mason je za NDTV kazao:

“Mogao sam sjesti u sjedalicu u kinu prvi put nakon 30 godina i držati se s nekim za ruke, kao što to parovi rade”.

On se sad može i tuširati stojeći, ustati se iz svojih kolica i prošetati se, sam ustati iz kreveta i leći i uopće osjećati svoje noge.

Operisalo ga je pet hirurga, napravivši ukupno 2,4 metra šavova.

paul mason nakon operacije

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.