Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobični ljubimci: Bez straha stavlja ruku u usta svojih vukova

vuk kosovo111

“Imao sam i druge vukove, ali ovaj je bio pun energije u svemu i bio je vrlo bistar”, kaže Hysni Rexha s Kosova koji za sebe voli reći da je holistički veterinar.

Rexha, koji bez ikakva straha stavlja ruku u usta svojih vukova, sebe je nazvao Alfa Vuk, a Trumpa imenovao svojim zamjenikom.

“Divim se predsjedniku Trumpu, on ima puno energije, izdaje naređenja, neustrašiv je i zato sam jednog od svojih vukova nazvao po njemu jer je on takav. On ne čini ono što čine drugi, ima svoj stil i obavlja svoju zadaću”, kaže Rexha.

Kada je Gallup International ovaj mjesec proveo anketu o dužnosnicima Sjedinjenih Država, Kosovo je zauzelo prvo mjesto u svijetu po pozitivnim ocjenama vlade Donalda Trumpa. Prema toj anketi 75 posto Kosovara odobrava vladu Donalda Trumpa.

Washington je najsnažniji politički i ekonomski saveznik Kosova. Mnogi su ljudi na Kosovu sinove nazvali Klinton u počast bivšem predsjedniku Billu Clintonu koji je odigrao ključnu ulogu 1999. u intervenciji NATO-a protiv Srbije što je otvorilo put za neovisnost Kosova.

Clinton je ime jedne ulice u Prištini, a druga se naziva George W. Bush.

“Sjedinjene Države pružile su nam najveću podršku tokom rata… Nema drugog načina da zahvalim SAD-u osim da imenujem svog vuka Trump. Vidim Trumpa kao vuka, a svog vuka kao Trumpa”, sažima Rexha.