Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kazahstan

Nestalu djevojčicu našli u kući pedofila, bijesni komšije ga htjele linčovati (VIDEO)

20200727100501_612682

Čitav kraj krenuo je u potragu za djevojčicom, zajedno sa policijom

Policija u Kazahstanu uhapsila je muškarca (62) zbog sumnje da je oteo, a potom napastvovao petogodišnju djevojčicu u gradu Satpajevu.

Potraga za djevojčicom je uslijedila nakon što je otac, 23. jula u popodnevnim satima, prijavio njen nestanak. Dijete je nestalo iz kuće prijatelja, kod kojih je porodica došla u posjetu iz drugog grada, prenosi “Fergana.ru”.

Čitav kraj krenuo je u potragu za djevojčicom, zajedno sa policijom. Prilikom opsežne istrage, policija je obišla više objekata, ali od djeteta nije bilo ni traga ni glasa. Policija je u prvom talasu pretrage ušla u stan osumnjičenog, ali nije pronašla djevojčicu, jer ju je manijak sakrio u fioci kauča.

Tek nakon nekoliko sati dobili su dojavu iz te zgrade da čuju vrištanje djeteta. Policija je opet izašla na teren i pedofila su tad uhvatili na djelu. Devojčicu je golu vezao ljepljivom trakom i iživljavao se nad njom u stanu, javlja “Daily Star”. Odmah je uhapšen.

Dijete je hitno prebačeno u bolnicu gdje je, prema navodima medija, konstantovano da je djevojčica silovana.

Nakon privođenja osumnjičenog, u gradu je uslijedio haos. Bijesan komšiluk ali i drugi građani Satpajeva okupili su se ispred policijske stanice zahtijevajući od vlasti da im predaju počinioca, kako bi mu oni presudili. U okršaju koji je nastao zapaljena su i policijska vozila, a zgrada je gađana kamenicama.

Istovremeno, druga grupa demonstranata upala je u stan gdje je manijak držao djevojčicu. Cijeli stan su demolirali.

“Mislili smo da će čitavu zgradu zapaliti. Vidjeli smo dim, bilo je užasnog smrada”, svjedočio je jedan od stanara zgrade.

Protiv osumnjičenog je podignuta optužnica koja ga tereti za kidnapovanje i obljubu maloljetnog lica. U slučaju da bude okrivljen, biće osuđen na hemijsku kastraciju i višegodišnju kaznu zatvora.

Za sada nema informacija o stanju djeteta.