Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljevski protokol

Ni Meghan Markle još uvijek ne zna nosi li dječaka ili djevojčicu

meghan-markle-pregnant-baby

Ipak, mnogi misle da se Meghan neće baš do samog kraja držati protokola jer je Amerikanka

Ni Meghan Markle, baš kao ni njen suprug Harry, još uvijek nikome nije otkrila spol bebe koju bi trebala roditi krajem aprila ili početkom maja. Čini se kako su se odlučili držati protokola.

Naime, iako su kladioničari uvjereni da Meghan nosi djevojčicu, kraljevska tradicija nalaže da se spol ne smije otkriti ni roditeljima sve do rođenja bebe. Upravo je to potvrdila i sama vojvotkinja jednoj devetogodišnjoj djevojčici.

“Meghan je došla do mene i pitala me koliko godina imam i gdje idem u školu. Vidjela sam njen trbuh pa sam je pitala hoće li roditi dječaka ili djevojčicu, ali mi je odgovorila da to još uvijek ne zna jer žele da bude iznenađenje”, ispričala je djevojčica za People.

O čemu je tačno riječ objasnila je Myka Meier, osnivačica i direktorica kompanije Beaumont Etiquette, koja ljude podučava poslovnom bontonu, društvenoj etici, bontonu za stolom, kao i ponašanju na vjenčanjima i drugim događajima.

“Osim ljudi u rađaonici, tradicija je da se nakon rođenja djeteta prvo telefonski obavijesti Kraljicu o njegovom rođenju, kao i o spolu. Ipak, mnoge su tradicije vezane za kraljevske bebe u prošlim generacijama već prekršene. Poput onoga kada je princeza Diana prva rodila u bolnici umjesto u kraljevskoj palači. No, čini se da će skrivanje spola djeteta ostati tradicija i u generacijama koje dolaze”, ispričala je Meier za Glamour.

Ipak, mnogi misle da se Meghan neće baš do samog kraja držati protokola jer je Amerikanka.