Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije doživjela orgazam cijeli život: Sve sam probala, nije pomoglo

megan ward (1)

Studentkinja Megan Ward (20) pati od poremećaja koji se zove anorgazmija, a karakteriše ga nesposobnost žene da doživi orgazam. Uz smanjenu seksualnu želju, to je najčešća seksualna smetnja kod žena.

Primarna anorgazmija je ona koja se javlja od početka seksualne aktivnosti, odnosno primarnu anorgazmiju ima ona žena koja nikada nije doživjela orgazam u seksualnoj aktivnosti. Sekundarna anorgazmija je ona koja se javila nakon perioda “normalnog” seksualnog funkcionisanja, odnosno žena je imala period u kojem je mogla da dostigne orgazam, da bi zatim prestala da ga doživljava.

Megan je isprobala razna seksualna pomagala i posjetila nebrojeno puta terapeute kako bi izliječila svoj poremećaj, ali bez uspjeha, piše Daily Mail.

megan ward

“Imam desetak različitih vibratora, i još hrpu seks pomagala. Iako ih volim kao što vlasnik voli svog kućnog ljubimca, nijedan mi još nije priuštio orgazam”, kaže Megan. Svoju ispovijest iznela je prije godinu dana u javnost zbog čega je od strane nekih bila predmet ismijavanja i maltretiranja na društvenim mrežama.

Za razliku od stranaca, porodica i prijatelji su bili svo vrijeme uz nju. Megan ne žali za svojom odlukom. Kaže da joj je drago da može da podigne svijest o problemu od kojeg pati jedna od pet žena, ali i jer smatra da bi mladi ljudi trebalo da mogu otvoreno da govore o svojim seksualnim problemima. Također, jedan od razloga zašto je odlučila da progovori, kako kaže, je i taj što se uvijek predstavlja kao da je muški orgazam važniji od ženskog.