Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svakodnevne greške

Nije samo do hrane: Ako želite ravan stomak riješite se ovih navika

stomak

Mršavljenje nikad nije lak posao, a još uz to postoje navike, koji mnogi od nas imaju, a zapravo su jako loše

Za ravan stomak nije dovoljno samo se odreći neke hrane, treba poraditi i na mijenjanju navika.

Mršavljenje nikad nije lak posao, a još uz to postoje navike, koji mnogi od nas imaju, a zapravo su jako loše. Njih bi trebalo što prije mijenjati ako želite ravan stomak.

Jedenje tradicionalnih mesnih burgera

Obične mesne burgere trebalo bi zamijeniti vege opcijama. Recimo burger od crnog graha pomaže pri prevenciji nakupljanja sala oko stomaka. Osim toga grad je namirnima prepuna proteina i drugih bitnih nutrijenata.

Grickanje nakon večere

Ako izbacite grickanje nakon večere, a samo večeru pojedete nešto ranije, smanjit ćete vremenski period koji imate za jedenje. Samim time pojest ćete manje, unijeti manje kalorija i spriječiti nakupljanje sala oko stomaka.

Grickanje sušenog voća

Možda mislite da je suho voća zdravija alternativa slatkišima, keksima i drugim slatkišima, ali to baš i nije tako. Naime, suho voće prepuno je voćnog šećera, fruktoze, koja se povezuje s nakupljanjem sala oko stomaka.

Stalno jedenje tjestenine

Iako ugljikohidrate ne treba potpuno izbaciti, ne biste trebali ni svaki dan jesti tjesteninu, ili svaki obrok upariti s hljebom. Visok udio uljikohidrata i jako prerađena tjestenina neće pomoći ako želite ravan stomak.

Konzumiranje mliječnih proizvoda

Mliječni proizvodi mogu uzrokovati upale i bogati su mastima i kalorijama što dovodi do debljanja. Istraživanja pokazuju da je upravo salo na trbuhu povezano s konzumacijom punomasnih miječnih proizvoda. Najbolje je prijeći na biljnje alternative koje imaju malo kalorija u šećera ako želite ravan stomak.

Ne čitate sastav

Hrana poput sladoleda i kolačića je evidentno puna šećera, ali postoje namirnice koje u sebi imaju skrivene šećere za koje ne bismo rekli da su tamo. Među njima su pahuljice, proteinske pločice i jogurti, sve što bi trebalo biti zrdavo, a zapravo je uzrok nakupljanja sala na stomaku ako ih se konzumira svakodnevno. Upravo zbog toga je bitno čitati sastav, kako bismo bili svjesni što unosimo u organizam.

Pijete alkohol

Ako želite ravan trbuh morat ćete se odreći alkohola. Naime, on može uzrokovati kaos u probavi i disbalans zdravih bakterija zbog čega se može akupiti sala oko stomaka, piše Eat this.