odlučile ostati spojene

Nisu vjerovali da će ove sijamske blizanke preživjeti, evo kako one danas žive

sijamske blizanke

U javnosti su se prvi put pojavile 1996. godine u u emisiji Oprah Winfrey Showu, a do tada su živjele miran porodični život

Iako su doktori roditeljima rekli da bebe neće preživjeti ni prvu noć, sijamske blizanke Abby i Brittany Hensel ne samo da su dokazale da su bili u krivu, već su sve iznenadili svojim izrastanjem u djevojke koje se od drugih razlikuju samo po jednoj stvari.

Do danas su odlučile ostati spojene, zbog velikih komplikacije koje su mogle uslijediti nakon operacije razdvajanja.

View this post on Instagram

summer?

A post shared by Abby and Brittany Hensel (@abbyandbrittany) on

Abby i Brittany rođene su 1990. godine u Minnesoti, a sve do samog porođaja doktori su bili uvjereni da majka čeka samo jedno dijete.

U javnosti su se prvi put pojavile 1996. godine u u emisiji Oprah Winfrey Showu, a do tada su živjele miran porodični život.

Čak su bile dio i TLC-ovog reality showa kada su napunile 16 godina. Emisija je pratila njihov tinejdžerski život, a gledatelji su mogli vidjeti kako djevojke uživaju u uobičajenim stvarima poput sporta. U to vrijeme trenirale su kuglanje, odbojku, biciklizam i plivanje, a čak su na iznenađenje svih položile i vozački ispit.

Bez obzira na to što svaka može kontrolirati samo svoju stranu, od malena su naučile uskladiti pokrete. Doktore su zapanjile zadivljujućom koordinacijom sviranja klavira, Abigail je svirala desnu stranu, a Brittany lijevu, prenosi The Telegraph.

Nakon završetka fakulteta i godine dana koju su provele putujući po Evropi, ove nevjerovatne djevojke su se zaposlile kao učiteljice u osnovnoj školi te tako cijelom svijetu dokazale da ništa nije nemoguće.