Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njihov poljubac je obišao svijet, evo kako žive danas

kanada444

Poljubac Alexandre Thomas i Scotta Jonesa tokom navijačkih nemira u Vancouveru vjerovatno je jedan od najpoznatijih poljubaca svih vremena. Romantična fotka nastala je prije šest godina, a njih dvoje su i danas zajedno.

Alexandra je iz Kanade, a Scott je Australac. Oni danas žive u Perthu u Australiji, a Alexandra je u međuvremenu dobila i australsko državljanstvo. U slobodno vrijeme putuju svijetom, čemu svjedoče fotografije s društvenih mreža. Alexandra radi kao inženjerka, a Scott se godinama bavi stand up komedijom.

Putovanja su im velika strast. Otkad su se preselili u Australiju, proputovali su Europu, većinu Azije i Sjevernu Ameriku.

U intervjuu za CBS 2011. godine Scott je otkrio da je poljupcem zapravo htio smiriti Alexandru koja je pala kada je gomila počela trčati pred policijom. On se spustio da je podigne i usput je poljubio da je smiri jer je bila veoma preplašena.

“Ljudi su na razne načine tumačili fotografiju, neki su tvrdili da je Photoshop u pitanju, neki su vidjeli samo ljubav na njoj, dok su neki išli toliko daleko i tvrdili da je pokušavam ozlijediti ili da je bila silovana”, ispričao je Scott za 9news 2015. godine.

Fotografija njihovog poljupca svako malo ponovno postane viralna, no oni i dalje vode sasvim običan život.