Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njihova beba pelene je nosila samo jedan dan

beba – bez pelena instagram

Postoji mnogo načina kako bebe rano odviknuti od pelene no, ovaj najnoviji slučaj, priznajemo, zaista zvuči nestvarno.

Ova bebica pelenu je nosila samo jedan dan, nakon čega su je njeni roditelji, Jeffrey i Rosemary Bender, oboje liječnici, krenuli učiti da nuždu obavi gdje treba, piše Reuters, prenosi Index.hr.

Suprotno mišljenjima da bebe obavljaju nuždu bez kontrole i reda, ovi roditelji uspjeli su dokazati kako to ne mora biti tačno.

Ako su bebe navikle na to da ne pokazuju da moraju ići na nuždu, nego je obavljaju u pelenu bez kontrole i reda, s vremenom ih je teško naučiti na drugačije navike. Zato ove metode najčešće i “pale” upravo kod manjih beba, onih koje se mogu lakše priviknuti na novo.

Malena o kojoj pričamo je treće dijete spomenutog para pa već dobro znaju kako se bebe ponašaju.

“Fora je zapravo u promatranju znakova koje vam beba signalizira. Naravno, to nije proces koji će beba naučiti u jednom danu. Bebicu samo treba dovoljno često voditi na toalet, jednostavno je držati iznad njega, imitirati šumove vode i nakon nekog vremena shvatit će što treba učiniti. I tada će biti spremna strpiti se dok je se ne odvede na toalet”, istaknuli su ovi roditeljima medijima koji su znatiželjno prenijeli njihovu priču.

Možda to nekima zvuči kao SF, ali moramo znati da bebe funkcioniraju po principu naučenog i stečene navike pa kako je istaknuo ovaj par, koliko god male bile, bebe to mogu naučiti.

Uostalom, ako ćete dovoljno dugo promatrati bebu u tom procesu privikavanja, lakše ćete prepoznati znakove, jer će vam bebe bez ijedne riječi pokazati da im je “sila” ili da se spremaju obaviti veliku nuždu.

A postoji naravno još jedna važna činjenica. Ona s početka priče da i bebe, kao i odrasle osobe, imaju vrijeme kada se obično prazne, primjerice nakon buđenja ili nakon hranjenja. A kada ih jednom naučite da nuždu obave u toaletu, neće to više činiti nekontrolirano.

Naravno, odstupanja su uvijek moguće. Pa i većima se nekad dogodi, zar ne?

No, kako je par ispričao medijima, sva su se promatranja, sav uložen trud u učenje, jako isplatili, međutim, iako su se Benderovi posvetili podučavanju mladih roditelja ovoj taktici, oni iskreno kažu koliko su svjesni da ova metoda nije uobičajena. I nije za svakoga.

Stoga svima poručuju: “Ako želite, pokušajte, ako ne želite, niko vas zbog toga neće kriviti. No mi znamo da je moguće”.