Novi dečko je poljubio za laku noć, odmah je umrla

Myriam Ducre-Lemay

Myriam Ducre-Lemay zaljubila se svega nekoliko dana prije nego što je umrla. Upravo poljubac njenog novog izabranika koštao ju je života, iako on sam nije imao namjeru da je povrijedi.

Myriam (21) iz Montreala umrla je zbog burne alergijske rekacije na kikiriki. Njen novi dečko, u čijem stanu je provela noć, pojeo je sendvič sa kikiriki puterom, nakon čega se vratio u krevet i poljubio Myriam, piše Daily mail. Momak nije rekao Myriam šta je jeo, ali nije ni znao na šta je ona alergična.

– Nažalost, Myriam nije imala vremena da mu kaže da na šta je alergična – kaže njena majka Micheline Ducre.

Ubrzo nakon fatalanog poljupca, Myriem je doživjela burnu i jaku alergijsku reakciju. Momak je pozvao Hitnu pomoć istog trenutka, ali iako su stigli svega nekoliko minuta kasnije, za Myriam je bilo prekasno. Prevezena je u bolnicu, ali doktori nisu mogli da učine ništa.

Svega nekoliko dana prije tragedije, Myriam je rekla majci da se zaljubila.

– To je bio prvi puta da sam vidjela da joj oči tako sjaje – kaže Micheline.

O smrti svoje kćerke, koja se dogodila 2012. godine, Micheline je odlučila da progovori sada da bi skrenula pažnju javnosti na opasnost koju koju donose alergije.

Majka nesrećene djevojke rekla je da njena kćerka te kobne noći nije sa nosila sa sobom adrenalisku injekciju koja bi mogla da joj spasi život. Da je uz sebe imala epipen i danas bi bila živa, kaže Micheline, i poziva sve one koji imaju sličan problem kao što je njena kćerka imala da preuzmu sve mjere opreza i nose sa sobom epipen za svaki slučaj.

Tragovi alergene mogu da se zadrže u pljuvački i do četiri sata nakon konzumacije hrane koja ih sadrži, zbog čega je jako važno da osobe koje imaju alergiju na neki tip hrane obavijeste svoje okruženje i upute ih kako mogu da im pomognu ako se desi da dožive alergijsku rekaciju.