Život i zdravlje

Bliži se sezona, barem kalendarski

Novi pravilnik na plažama u Crnoj Gori obradovat će mnoge Bosance i Hercegovce

30/05/2019

Novi Pravilnik o uređenju kupališta i plaža, a koji je usvojen prije dva mjeseca, donosi nekoliko velikih novina

Crna Gora je ove godine donijela novo pravilo o korištenju plaža koje će obradovati sve njene goste, piše “Blic”. Riječ je o korištenju ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, koje će od ove godine, nakon 17 sati, biti potpuno besplatno.

Ovo je potvrdio direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo “pristojno naplaćivati punu cijenu korištenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne”.

– Zato smo ove godine uveli da poslije 17 časova na javnim i drugim plažama, osim hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara – rekao je Jelušić.

Naime, osim ove novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno prije dva mjeseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla. Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vreme plaže, koja je cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže – pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža…

– Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cijenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani – podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje “parče obale” gdje će moći da se opuste.

Komentari

Autor: Blic

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.