Život i zdravlje

Bugarska

Novo evropsko hit-mjesto u kojem pivo košta 1,5 KM

17/04/2019

Crnomorsko Zrće vrvi Britancima koji se dolaze zaboraviti u potocima jeftinog alkohola i ludom partijanju

Uz Zrće i Magaluf na Majorci i Sunčana plaža u Bugarskoj postaje sve popularnije mjesto za danonoćno partijanje i ispijanje alkohola u potocima.

Iako godinama ta zemlja na jugu balkanskog poluotoka nije bila pri evropskom vrhu posjećenijih destinacija, krvna slika turizma pomalo se mijenja – i to zahvaljujući dekadentnom ljetnom odredištu u koje su se zaljubili prvenstveno mladi Britanci.

Slunchev Bryag (Sunčana plaža) nalazi se na Crnom moru, a popularnost duguje niskim cijenama.

Kafa ili pivo u kafiću koštaju 1, 5 KM, a niti cijene vina nisu pretjerane. U nekim se kafićima na akcijama može popiti 10 tekila za desetak maraka, a za solidan ručak valja izdvojiti manje od 15 KM.

Oni koji priželjkuju mirno ljetovanje Sunčanu plažu bi trebali izbjegavati jer bi im se odmor mogao pretvoriti u haos. Mladi koji piju do iznemoglosti, plešu goli po klubovima i hodaju bosi po razbijenom staklu uobičajen su prizor, baš kao i racije u popularnim noćnim barovima.

Bez obzira na to smatrate li uništavanje u alkoholu na Sunčanoj plaži dobrim ili lošim odmorom, Bugarska ima što za ponuditi – od modernih skijališta, lijepe prirode, fine hrane, kao i znamenitosti.

Komentari

Autor: dnevnik.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.