Život i zdravlje

Obolio od raka pluća, pa odlučio svima pokazati posljedice pušenja

30/08/2018

Stručnjak za borilačke vještine, Anthony Pillage, u životu je ispušio više od 300.000 cigareta.

Nakon što mu je dijagnosticiran rijedak oblik raka koji mu je na srcu i plućima izrastao do veličine grejpfruta, Anthony je počeo snimati videa kojima upozorava ostale pušače na posljedice pušenja.

Počeo je pušiti kad mu je bilo 17 godina, a sljedećih je 36 godina pušio po dvije kutije cigareta na dan. Danas mu je 57 godina, a dijagnozu je dobio prije četiri godine. Iako se podvrgnuo operaciji i radioterapiji, 2015. su mu ljekari predviđali da će živjeti još šest mjeseci.

Nakon takve prognoze, preokrenuo si je život. Prešao je na vegansku prehranu, počeo koristiti kanabisovo ulje i holističke tretmane, a pije i više od 100 vitamina i suplemenata na dan, piše Metro.

Između ostalog, podijelio je video na kojem se vidi kako se bori za dah.

“Objavio sam video u kojem se vidi kako trpim velike bolove i ne mogu disati kako bih pokazao što vam pušenje može učiniti. U samo dva dana dobio je 100.000 pregleda. Više od 600 ljudi mi je reklo da je prestalo pušiti i vjerujem im. Još više ih je priznalo da se s ljekarom savjetovalo o prestanku pušenja. Ne znam koliko mi je vremena ostalo, no želim ga iskoristiti kako bih poslao svoju poruku”, ispričao je on.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.