Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oči prelijepe Sirijke blistale među hiljadama izbjeglica u Hrvatskoj

682227_izbeglica-sirija01reutersfoto-marko-djurica_f

Setne oči djevojke koja, zajedno sa hiljadama svojih sunardonika prelazi jednu po jednu prepreku ka boljem životu “uhvaćene su” na graničnom prelazu Berkasovo – Bapska između Srbije i Hrvatske.

[yuzo_related]

Uprkos tome što danima kisne, smrzava se i pati, ova djevojka je u svom pogledu zadržala bistrinu, koja na prvi pogled čini da izgleda kao bezbrižna mlada žena, sa nekim drugim problemima.

Ipak, ona je djevojka iz Sirije, i jedna od 3.000 migranata koji su jutros ušli u Hrvatsku.

– Djevojka je putovala sa ocem, kome se nije dopalo što sam je fotografisao. Slika je nastala neposredno prije nego što je prešla granicu i ušla u Hrvatsku – rekao je za Blic Marko Đurica, autor fotografije.

Lijepe oči mlade Sirijke našle su se jutros u talasu migranata koji je prešao u Hrvatsku, i sada su ili na putu ka slovenačkoj granici, na kojoj, takođe vlada haos ili u prihvatnom centru Opatovac koji se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Srbijom.

682228_izbeglica-sirija02reutersfoto-marko-djurica_ff

Naime, sve one koji su ilegalno iz Srbije prešli hrvatsku granicu preko polja i kukuruzišta, hrvatska policija prikuplja i u grupama upućuje u Opatovac, prenose hrvatski mediji.

Podsjetimo, u Hrvatsku je tokom proteklog dana ušlo 6.373 izbjeglice, a u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi se njih 2.127, saopšteno je danas iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.