Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Od “bojlera” do “pločica” za samo 12 sedmica

03/06/2015

Zahvaljujući kancelarijskom poslu i radnom vremenu koje mu nije dopuštalo redovne treninge, 35-godišnji Lloyd Stevens nabacio je višak kilograma.

Sve je odlučio promijeniti kad je vidio svoju fotku s odmora na kojoj izgleda baš debelo. Odlučio je da izležavanje i prežderavanje zamijeniti strogim režimom u trajanju od 12 sedmica.

[pull_quote_right]Sada dan započinjem obrokom odreska od puretine, salatom i jajima[/pull_quote_right]

U samo tri mjeseca, Lloyd je izgubio 12 kilograma i trbušinu zamijenio trbušnjacima, a ta mu je transformacija omogućila da napusti stari posao i postane trener poznatih.

Naravno, ne treba posebno isticati da ovako brz uspjeh duguje napornim treninzima i strogom režimu prehrane.

“Prehrana je ključni faktor moje transformacije. Prije sam pokušavao komplicirane dijete i tijelu nisam davao ono što mu je trebalo. Puno je bolje pojednostaviti svoje navike. Kad se osvrnem i razmislim šta sam sve nazivao zdravim doručkom, nasmijem se”, kaže Stevens i objašnjava da mu se doručak nekada sastojao od zdjele žitarica i banane, te ručka koji je uključivao sendvič, salatu i sok. Večera bi uvijek bila neka tjestenina.

Naravno, bilo je tu i međuobroka, a uglavnom se radilo o nekim grickalicama ili slatkišima.

“Prehrana mi je bila prepuna ugljikohidrata. Sada dan započinjem obrokom odreska od puretine, salatom i jajima. Znam da je klišej, ali moja je transformacija bila munjevita. Bilo je tu uspona i padova, ali zasad se dobro držim”, govori.

Ova mu je transformacija pomogla da promijeni i društveni života, a trenutno je u vezi s Taniom Carvalho, djevojkom koju je upoznao tokom treninga.

“Kad sam bio mlađi obećao sam sebi se da se nikad neću zapustiti, ali posao za stolom me je uništio. Prestao sam biti aktivan i to vas uspori. Jedina fizička aktivnost bila je šetnja od auta do kancelarije”, priča Stevens.

Iako tvrdi da nikad nije bio bolesno debeo, bilo je očito da se zapustio i da je uzgojio trbušinu. Sramio se vlastitog tijela.

“Da ste me pitali prije pet godina, nikad ne bih ni pomislio da ću izgledati ovako, a kamo li da bih pomagao drugima da izgledaju poput mene”, rekao je na kraju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.