Odao je detalj na slici: Selfie na Facebooku policiji otkrio ubicu

sel

Cheyenne Rose Antoine, 21-godišnjakinja iz kanadskoga Saskatoona, osuđena je u ponedjeljak na sedam godina zatvora zbog ubistva najbolje prijateljice Brittney Gargol. Tako je okončan slučaj u kojemu je policija do počinitelja došla zahvaljujući dvije godine staroj fotografiji koja je sve vrijeme stajala na Facebooku.

Naime, Antoine je još od ubistva počinjenog u martu 2015. godine slobodno šetala, a zatvo uju je naposljetku koštao zajednički selfie objavljen na Facebooku nekoliko sati uoči ubistva.

Istražitelji su na toj fotografiji, i to nakon dugog lutanja i posjeta slijepim ulicama, napokon uočili remen kojim je žrtva zadavljena, isti onaj koji su pronašli na mjestu stravičnog zločina.

Antoine je tokom suđenja priznala ubistvo, ali i istakla da se ne sjeća samog čina budući da su Gargol i ona uoči fatalne svađe previše popile.

Govoreći o tome zašto je istraga dugo trajala, kažimo da je nekoliko sati nakon što je usmrtila prijateljicu Antoine na Facebooku objavila status u kojem je, tobože jako zabrinuta, upitala zna li neko gdje se nalazi Gargol, a u jednom je trenutku navodno na toj društvenoj mreži napisala i kako se nada da će pronaći ubicu u želji da skine sa sebe bilo kakvu sumnju.

Policiju je ujedno čitavo vrijeme navodila na krive tragove pa je tako istražiteljima ispričala da je Gargol otišla u nepoznato s nekim muškarcem kojeg su slučajno upoznale u jednom lokalu.

Policija se potom dala u potragu za “fantomom”, no agoniju i gubljenje vremena je napokon prekinula neimenovana djevojka koja je policiji dojavila da joj se Antoine odmah nakon ubistva povjerila šta je učinila.

Istražitelje je ta informacija napokon usmjerila na pravi put, a pregled fotografija na društvenim mrežama im je omogućio da pribave krunski dokaz.