Drama u Semberiji

Odbjeglog kengura mještani svakodnevno viđaju, ali mu ne uspijevaju prići

kengur (1)

Najveća mi je nada da će ući u neko dvorište ili šupu, pa će ga tako uhvatiti i zatvoriti”, rekao je Tanasić

Kengura koji već mjesec dana slobodno živi u prirodi Semberije mještani svakodnevno viđaju u njivama pod kukuruzom i šumi pored rijeke Drine, ali mu ne uspijevaju prići i bezbjedno ga vratiti vlasnicima na turističku lokaciju “Ranč Tanasić”.

Vlasnik ranča Nikola Tanasić rekao je Srni da mu ljudi svakodnevno javljaju da su vidjeli odbjeglog ljubimca, kengura čije je ime Koki Kol, ali je to uvijek nakratko, prije nego što umakne u visoke kukuruze ili šumu.

“Danas ga je vidio vozač kamiona, bar znam da je živ i da se još kreće u okruženju, u krugu oko pet kilometara od ranča”, kaže Tanasić.

On navodi da su ga zvali i lovci i nudili mu pušku sa strelicama za uspavljivanje, ali da je kengura teško pronaći u prirodi i prići mu, pa se vlasnik najviše nada u jesen i nestanak vegetacije kada će neobični stanar Semberije biti vidljiviji i možda primoran da hranu potraži na obližnjim imanjima.

“Najveća mi je nada da će ući u neko dvorište ili šupu, pa će ga tako uhvatiti i zatvoriti”, rekao je Tanasić.

Prema njegovim riječima, kengur je visok oko 80 centimetara i težak oko 40 kilograma, a na ranču Tanasića živio je kao ljubimac, uz srne, nojeve, zečeve, paunove i fazane, konje i magarce.