Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbojkaš promijenio spol: Sad me možete zvati Tiffany

rodrigo333

Rodrigo Pereira de Abreu (32) u karijeri je igrao u rodnom Brazilu, Francuskoj, Holandiji, Belgiji… Sad će igrati u Italiji, ali ne kao Rodrigo.

Nakon promjene spola i dozvole Međunarodne odbojkaške federacije, italijanski drugoligaš dobio je novo pojačanje. Za njega će igrati Tiffany Pereira de Abreu.

– Djevojke su me dobro prihvatile. Sad smo kao sestre – rekla je Tiffany, koja će nositi dres italijanskog Goluma iz južne pokrajine Calabrije.

– Ovdje je odbojka na drugačijem nivou. Moram trenirati puno jače kako bih izborila mjesto u prvom sastavu. I treneri su drugačiji, izučeni su, a ovdje postoji i kultura rada i treniranja – rekla je Tiffany po dolasku u svoj novi klub.

Posljednji klub u kojem je igrala kao Rodrigo bio je zadnji u Belgiji.

U Italiji ju je dočekao desetoplasirani Golem iz sunčanog gradića Palmija.

Prošlost odbojkašice koja je nekad bila odbojkaš ne zanima klub s juga Italije.

– Poslali smo ponudu igračici i ona je prihvatila. I to je sve. Nismo ni znali za njenu prošlost niti nas to interesira. Ono što je bitno je da smo dobili kvalitetno pojačanje. Meni je bitno da zna igrati odbojku – rekao je trener ekipe Giangrossi.

Iako je Tiffany dobila dopuštenje Međunarodne odbojkaške federacije, u Italiji se vodi debata ima li ona uopće pravo igrati prema njihovim pravilnicima.

Naime, u njima ne stoji ništa o promjeni spola.

– Poštujemo igrače i igračice i njihovo pravo na izbor. Ali moramo znati kako se postaviti u ovakvoj situaciji. Nisu pravila ista u svim zemljama – rekao je predsjednik talijanske odbojkaške lige Mauro Fabris.