Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj u britaniji

Odgodili mu operaciju zbog pandemije, život mu se pretvorio u tešku patnju

U međuvremenu, željeli bismo se ispričati zbog kašnjenja koja su se desila za vrijeme pandemije, poručuju iz bolnice

Šefovi britanskog Nacionalnog zdravstvenog sistema (NHS) izvinili su se 72-godišnjem pacijentu koji je ostao s divovskom trostrukom kilom na trbuhu – nakon što je njegova operacija odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Farmer Winston Baldwin sada jedva može prošetati ili otići na zahod nakon što je postao žrtvom odgađanja NHS-a, piše Daily Mail.

Kilu je razvio nakon operacije crijeva 2019. godine, a trebao se operisati u februaru 2020. godine.

Postupak je odgođen, a zatim je došlo do pandemije koronavirusa i kasnijih blokada, što znači da je operacija neprestano odgađana.

Umjesto operacije, dobio je steznik za potporu leđima.

“Kad prođem od telefona do stola, ostajem bez daha – jednostavno je postajalo sve gore. Dobio sam malu kilu 2019. godine, ali na liječenje sam morao pričekati šest mjeseci. Tada je došlo do “lockdowna”. Kila je nastavila rasti i rasti. Dali su mi steznik i imam stalne bolove u leđima”, kaže nesretni farmer za Daily Mail.

“Sad samo preživljavam i to uopće nije dobro. Želim raditi na svojoj farmi, samo želim svoj život natrag. Otišao bih bilo gdje na liječenje od Madrida do Lagosa. Rekli su mi da bi operacija mogla biti opasna po život – ali i ova bol je opasna po život.”

Nesretni farmer sada jedva može hodati (FOTO: dailymail.co.uk)

Nesretni farmer sada jedva može hodati (FOTO: dailymail.co.uk)

Iz bolnice poručuju:

“Trenutno istražujemo ovo pitanje i nastavit ćemo izravno komunicirati s gospodinom Baldwinom o njegovoj stalnoj njezi i liječenju. U međuvremenu, željeli bismo se ispričati zbog kašnjenja koja su se desila za vrijeme pandemije.”

“Sad kada se smanjio broj slučajeva koronavirusa, naše osoblje naporno radi na obnavljanju usluga i što bržem sigurnom liječenju pacijenata u skladu s kliničkim potrebama.”