Život i zdravlje

Odgovorite na pet pitanja za bolji seks u vašoj vezi

10/09/2018

Riječ komunikacija može da se nađe u 99 posto savjeta o modernim vezama, ali teško da je povezana sa našim seksualnim životima u stvarnosti. Ona se obično upotrebljava za rješavanje konflikta, a neki od argumenata mogu da se serviraju strastvenom noći mnogo lakše od upotrebe riječi.

Ne pričate sa partnerom dovoljno o seksu? Sada hoćete. Evo ovako, postavite sebi pet pitanja koja mogu da unaprijede kvalitet vašeg seksualnog života. Neka su teža od drugih, ali ukoliko na njih odgovorite, vidjećete benefite za oba partnera.

1. Koja su vaša najzanimljivija seksualna iskustva (sa bilo kime ikada)? Šta kod tih iskustava najviše volite?

Ovde morate da ostavite svoj ego po strani i da se prisjetite da je vaš partner imao seks i prije vas (ukoliko je riječ o nekome ko niste vi). Kada vi i vaš partner razmišljate o prethodnoj individualnoj seksualnoj istoriji, koji detalji su vam najviše uzbuđujući? O ovome možete da razmislite i nekoliko dana, napišite na papir ako se sjetite nečeg usput, razgovarajte o tome.

Kada jednom verbalizujete stvari, moći ćete da integrišete saznanja u vaš budući seksualni život, i to ne podrazumijeva da ponavljate situacije. Neka iskustva sigurno želite da zadržite u prošlosti, ali ukoliko nešto smatrate da je u redu da podijelite sa sadašnjim partnerom – ne oklijevajte.

2. Kako izgleda vaš idealni seksualni život?

U ovo može da spada i frekventnost seksualnog odnosa i ono što vas čini srećnim. Koje ponašanje u krevetu želite da unaprijedite na sedmičnom nivou? Koju vrstu emotivnog sadržaja želite da ostvarite? Da li volite jutarnji seks, da se mazite, unesete efekte vezivanja… šta god volite, to je dozvoljeno da tražite.

Razmislite o tome, razgovarajte i nađite rješenje koje će vam oboma odgovarati.

3. Šta volite u vašem trenutnom seksualnom životu?

Ukoliko kroz ova pitanja prolazite sa partnerom, onda su prva dva pitanja svakako navela barem jedno od vas da smišlja nove ideje. Ovo pitanje se odnosi na podsjećanje da se radi o vašem odnosu u datom trenutku. Moguće je da ćete se iznenaditi odgovorima koje budete čuli, ali i izgovorili. Ono što je vama najjednostavniji odgovor može da bude potpuno šokantan za drugu stranu. Postoje stvari koje možete da čujete, a da na njih nikada niste pomislili. Mala iznenađenja su ono što ova pitanja čini vrijednim. Iako ste sa partnerom već godinama, to ne znači da znate sve stvari.

4. Da li postoji nešto što biste željeli da radite češće zajedno u vašem seksualnom životu?

Na početku veze ste neke stvari radili češće, a kako je vrijeme odmicalo, polako ste ih zanemarili. Možda je određena poza izgubila poziciju u redovom druženju pod čaršafima. U nekim pozama se možda osjećate nesigurno, ali koji god da su razlozi u pitanju, dobro je da o njima komunicirate. Možda dođete i do novih ideja koje ćete dodati.

5. Da li postoji nešto što već želite da probate, ali niste sigurni da vam je dozvoljeno to da želite?

Zbog nebrojeno glupih razloga postoji neka vrsta sramote kada je seksualna veza u pitanju. Svi su u stanju da savjetuju stvari koje su društveno prihvaćene kao “normalne” kada je riječ o seksu. Ali oni nisu na vašem mjestu. Šta biste pitali partnera da ne postoji strah od osude ili odbijanja? Šta vam je potrebno da biste to učinili? Zašto smatrate da neke stvari ne zaslužujete?

Nije uvijek lako izgovoriti koje su vaše seksualne fantazije, ali je važno da vam bude prijatno kada vodite konverzaciju o tome. Želite bolji seks? Jednostavno ga tražite. Komunikacija je važan dio veze, ali nemojte da je zanemarujete kada dođe do seksa. Ako otvoreno razgovarate, možete sebe da poštedite mjesece mučenja.

Razmišljajte u pravcu da ne treba sebi da priuštite preskakanje ovakve komunikacije. Vaš novi seksualni život može da počne još danas.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.