Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odrekao se kafe i alkohola na 15 mjeseci, rezultati su sjajni

all
Amerikanac Tobias van Schneider je putem Twittera pratio svoje promjene u životnim navikama. Naime, odlučio je da 15 mjeseci prestane konzumirati kafu i alkohol, rezultati su zaista fascinantni.

“Prošlo je tačno 15 mjeseci otkad sam zadnji put pio kafu i alkohol i opisat ću vam što se dogodilo”, napisao je Tobias koji je u tom periodu primijetio mnoge pozitivne promjene, te je sa svima želio podijeliti svoje iskustvo.

“Jedna od prvih velikih prednosti, definitivno je ušteda novca. Nakon 2 mjeseca primijetio sam da imam puno više novca na računu nego što sam inače imao. Prema mojoj računici, štedio sam 33 dolara svaki dan jer su pića u New Yorku skupa, pogotovo kokteli u kojima sam inače uživao. Ipak, najviše sam štedio na izlascima, a samim time i na hrani jer bih uvijek ogladnio nakon izlaska i potrošio novac na fast food”, objasnio je Tobias.

“Postalo mi je naporno svima objašnjavati zašto ne pijem, a i bilo mi je dosadno biti dio društva u kojem se za vrijeme izlazaka puno pije – jednostavno se nisam uklapao. Shvatio sam da su se moja mnoga prijateljstva bazirala upravo na zajedničkom pijančenju, a to mi ne treba”, zaključio je Tobias koji je u potpunosti promijenio životni stil.

Duže je i kvalitetnije spavao, zbog čega je imao i puno više energije.

“Prije bih zaspao nakon 2-3 piva, ali bih se budio umoran i sljedeći dan ne bih bio sposoban ni za što. Sada spavam kvalitetnije i pun sam života”, naglasio je.

“Bez kafe sam postao smireniji, tek sam nedavno shvatio da mi je kafa stvarala nepotrebnu anksioznost i probleme s probavom. Sada kakim kao kralj!”, iskreno priznaje Tobias.

Kofein je zamijenio čajevima, bilo hladnom bilo toplim.

“Presretan sam što sam donio ovu odluku i nema šanse da se vratim na staro. Naravno, možda se nekome ne bi svidio moj način života, ali za mene je pravi”, kaže Tobias, te dodaje na kraju svim kritičarima:

“Ne, ne pušim cigarete ni marihuanu i ne koristim nikakvu drogu”.