Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žunovi

Održan 6. Stream Fishing kup na Bioštici: Almedin Omerhodžić pobijedio jaku konkurenciju

biostica-stream-fishing-ribari (6)

Organizatori su se zahvalili svima koji su učestvovali u organizaciji događaja

U subotu 29. juna 2019. godine u mjestu Žunovi na rijeci Bioštici održan je 6. Stream Fishing Cup – Bioštica 2019 u organizaciji USR Bioštica i Stream Tacklea.

U najvećoj konkurenciji dosad, 41 takmičar iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije i Makedonije takmičio se u disciplini lov predatora vještačkim mamcima sa obale Spin, a u četiri dinamične runde upecali su rekordnih 1148 riba!

Trijumfovao je Almedin Omerhodžić iz Bosne i Hercegovine, dok su iza njega bili Željko Kuk iz Hrvatske, Predrag Dimitrievski iz Makedonije, te Nikola Nešić i Dušan Radić iz Srbije.

Kup su obilježili divno vrijeme i rijeka, te vrhunski ribolov i druženje, a sponzori Stream Tackle i Tito Craft vobleri vrijedno su nagradili pet najuspješnijih takmičara.

Organizatori su se zahvalili svima koji su učestvovali u organizaciji događaja.

“Posebno hvala mještanima, ljudima iz USR Bioštice – Raši, Kuksu, Ogiju, Amiru, Velemiru, Zoki, Džaji i ostalim članovima, sudijama, Peri Radiću koji godinama podržava sa Tito Craft voblerima, fotografu Damiru Begoviću i svim ostalima koji su učestvovali u organizaciji”, kazali su.

Događaj su medijski popratili ekipe Radio Televizije BN, RTRS kao i portali Bistro i Fokus.ba.