Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

umjetnički bunt

Oglasio se i Danis: Grafit na mjestu gdje je udaren Tanovićev sin

1655457778-grafit-tanovic-

Tanović je napisao da je njegovom sinu sve bolje i bolje i da je uspješno završio školsku godinu

U sarajevskom naselju Drvenija gdje je u saobraćajnoj nesreći Benjamin Spahović udario Orhana Tanovića, sina Danisa Tanovića nacrtan je grafit. Ovim povodom na instagramu oglasio se Danis Tanović.

Tanović je napisao da je njegovom sinu sve bolje i bolje i da je uspješno završio školsku godinu.

“Nedaleko od mjesta gdje je udaren Orhan neki klinci su označili mjesto grafitom koji doživljavam kao umjetnički bunt jer je na istom mjestu u nastradalo još nekoliko ljudi. Orhan je svaki dan sve bolje i u medjuvremenu je završio drugi razred zahvaljujući vlastitoj volji I radu te nesebičnoj pomoći nastavnika i drugova iz Druge Gimnazije. Hvala vam svima…”, napisao je Tanović.

Prema optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo kojom Benjamina Spahića se tereti da je na području općine Stari Grad, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h u naseljenom mjestu, gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h, te propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu reguliranom svjetlosnim saobraćajnim znacima na upaljen signal – crveno svjetlo na semaforu kao zabrana prolaska za motorna vozila. Usljed toga je, kako se u optužnici navodi, prednjim lijevim čeonim dijelom vozila kojim je upravljao izvršio nalet na pješaka, odbacivši ga na kolovoz na udaljenosti od 32,60 metara od mjesta kontakta, uslijed čega je maloljetni pješak zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.