Ogorčeni turista iz BiH: Prevaren sam u Makarskoj

makarska – parking

Ljeto je, sezona godišnjih odmora i brčkanja na moru. Međutim, mnogobrojni turisti, među kojima su i državljani BiH već su se susreli sa brojnim, doduše neugodnim iskustvima ljetovanja.

Nakon nezadovoljnih turista u Neumu, koji su zbog paprenih cijena morali da skrate odmor, ovaj put medijima se obratio državljanin BiH, koji je imao loše iskustvo u Makarskoj.

“Poštovani jučer (09.07.) bio sam u Makarskoj na odmoru i parkirao automobil kao i ranijih nedjelja na parkingu prema Romana resortu i poznatoj Buba plaži. Iznenadio sam se da je ovu nedjelju cijena parkinga za cijeli dan na najvisočijem parkingu 40 kuna jer je prošlih nedjelja bila 30 kuna. Uredno sam platio 40 kuna dobio potvrdu i otišao na plazu. Pri povratku u poslijepodnevnim satima na istoj tabli je u toku dana promijenjena cijena i ponovo naznačena cijena od 30 kuna za cijeli dan. Na ovaj nacin vlasnici parkinga varaju goste koji iz BiH koji u velikom broju dolaze vikendom u Makarsku. Osjećao sam se prevaren i želim da ovu priču o varanju turista objavite”, stoji u poruci koja je objavljena na Facebook stranici bljesak.info.