Život i zdravlje

Oko 80 posto muškaraca pravi istu grešku kad kupuju cipele

04/02/2016

Iako će mnoge žene estetiku staviti prije udobnosti, bar kad je riječ o odjeći, muškarci nisu ni blizu tome. I upravo zato začuđuje koliko muškaraca radi istu grešku dok kupuju cipele.

Naime, mnogi muškarci, bez da to uopće shvate, kupuju krivu veličinu cipela. Koncentriraju se na dužinu, bez da razmišljaju o širini stopala. I to čini čak 75-80 posto muškaraca, tvrdi Ryan Stowe, trgovac cipelama.

“Obično nose prevelike cipele. To je prva stvar koju uočimo”, tvrdi Stowe i napominje da većina muškaraca jednostavno ne obraća pozornost na širinu kad traže nove cipele.

Budući da proizvođači još ne proizvode iste cipele u različitim širinama, oni muškarci koji nemaju “idealno” simetrična stopala (a tko ima?!), završe s obućom koja im je predugačka ili preširoka, piše Business Insider.

Kad Stowe pomaže muškarcima pri kupovini cipela, on mjeri prvo dužinu od nožnog palca do pete, a zatim od najšireg dijela stopala do pete.

“Kod većine muškaraca radi se o dvije različite mjere. Nisu sva stopala jednako proporcionalna, a i bitan je volumen. Svaka osoba jednostavno mora naći cipelu koju će najugodnije ispuniti svojim stopalom.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.