Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oksfordice su jesenski trend

oxfordice

Ove sezone pravo je vrijeme da štikle zamijenite parom oksfordica. Trend nošenja oksfordica prati nas već par sezona, a svake nove stižu u sve otkačenijim izdanjima. Slavne djevojke već su otkrile čari nošenja ovih cipela pa zašto ne biste i vi! Iako klasične oksfordice dolaze u ravnom izdanju, danas možete naći modele s povišenom petom, u raznim bojama i oblicima. Na vama je da odaberete par koji će odlično pristajati stilu koji preferirate.

Postoje dva odlična načina na koje možete nositi ove trendi cipele: odjevnu kombinaciju koja vuče inspiraciju u muškom stilu odijevanja ili uz ženstvenu haljinu, prozračne suknje i uske traperice za šik rezultate. U svakom slučaju, ove trendi cipele odlično će pristajati uz svaku jednostavnu kombinaciju. Ako pokušavate postići klasičan ili ženstveni izgled, nećete pogriješiti s oksfordicama.

Iako oksfordice danas krase brojne stranice modnih časopisa i dizajnerskih kolekcija uslijed trenda nošenja ravnih cipela, u britanskom obrtničkom titanu Church's ovaj tip cipela postoji kao ideja vodilja još od daleke 1921. godine.

Klasici

Osnovan je 1983. u gradiću Northamptonu. Ovaj britanski porodični brend predstavio je model Oxford za žene kao odgovor na tadašnja društvena zbivanja kada je sve više žena naginjalo androgenom i praktičnom načinu odijevanja. Danas Church's i dalje proizvodi ovaj klasičan par cipela koji zbog složenosti izrade nastaje i do osam sedmica. Kako kaže vlasnik ove kultne obućarske radnje, upravo u dugotrajnom procesu nastanka klasičnih oksfordica leži razlog visoke cijene koja seže i do 200 funti.

Wedge

William Green & Son, danas poznati kao Grenson, britanski je brend specijaliziran za ručnu izradu cipela koji je 2010. lansirao model wedge oksfordica. Ovaj model lako je uočiti i prepoznati ponajprije zbog deblje dvobojne pete. Ovaj je tip prošlih sezona predstavila modna kuća Prada.

Oksfordice s platforma-petom

Ovaj tip oksfordica ove sezone izrazito je popularan među trendsetericama zahvaljujući dizajnerici Stelli McCartney i njenim modelima Elyse i Britt.

Oksfordice visoka sjaja

Iz sezone u sezonu u ponudi brojnih modnih brendova mogu se pronaći popularne oksfordice u zlatnim, brončanim i srebrnim tonovima. Uz platforme, oksfordice metalnog sjaja najpoželjniji su modeli ove sezone. Međutim, s ovim modelom treba biti oprezan; sam je za sebe monumentalan, statement komad koji ne trpi previše modnih dodataka.