Ava Marija i Leah Rose

One su najljepše blizanke na svijetu, njihova ljepota očarava

Равно – саобраћајна незгода

Njihov Instagram račun danas prati više od 1,1 milion ljudi, od kojih se mnogi mišljenja kako se radi o najljepšim djevojčicama na svijetu

Kako izgleda svakodnevni život sestara koje su proglašene najljepšim blizankama na svijetu?

Kad je Jaqi Clements na sedmi rođendan svojih kćerki Ave Marije i Leah Rose otvorila Instagram račun za njih, vrlo brzo on je postao planetarno popularan.

“Za oko šest mjeseci već su imale gotovo 150 hiljada pratitelja. U to vrijeme Daily Mail je objavio članak o njima”, prisjeća se Jaqi za BuzzFeed News. Njihov račun danas prati više od 1,1 milion ljudi, od kojih se mnogi mišljenja kako se radi o najljepšim djevojčicama na svijetu.

“Prošla godina bila je zbilja zabavna i uzbudljiva za njih. Bilo da je riječ o privatnim šoping iskustvima, skupim darovima od brendova sa svih strana svijeta, fotografiranje s fanovima, djevojkama je nevjerojatno zasad. Naravno, najvažniji su im prijatelji koje su stekle tokom puta”, kaže Jaqi.

Jaqi se brine da blizanke pohađaju školu.

“Poslove za Instagram bukiram im za vikend ili odmah nakon škole kako ne bi propustile nastavu. Dobiju li posao preko agencije, na setu s njima je učitelj ili učiteljica koji im pomažu sa školskim obavezama”, kaže.

Na dane kad rade, djevojke rano ustaju i voze ih u Los Angeles (gdje je većina njihovih poslova). “Kad ne rade, normalno idu u školu, na plivanje, ples ili se igraju s prijateljima u susjedstvu”, dodala je Jaqi.

U početku Jaqi je cure fotografirala kamerom na mobitelu, no njihove objave na Instagramu sad su redom radovi profesionalnih fotografa. Jaqi također odlučuje koje fotografije će biti objavljene na njihovom računu.

Zasad djevojčice nemaju pristup računu, pa ni ne komuniciraju sa svojim pratiteljima. “Ponekad im dopustim da smisle pitanje koje ću postaviti pratiteljima i kasnije im dam da vide njihove odgovore”, kaže.

Jaqi ima i savjet za one koji žele više pratitelja na Instagramu. Kaže kako treba objavljivati nešto barem jednom dnevno, koristiti puno hashtagova te – imati sjajne fotografije.

Nedavno je pokrenula i YouTube kanal za cure, kako bi ljudi malo bolje upoznali njihove osobnosti.

“Nismo snimili puno videa dosad, no planiramo se više posvetiti kanalu i objavljivati snimke redovitije jer me cure stalno traže da ih snimamo”.