Život i zdravlje

objavila snimak

Oprala jagode u slanoj vodi, začuđeno gledala šta se u njima sve krije

21/05/2020

Ako jagode samo brzo isperete u vodi, nakon ovih snimaka sigurno ćete posvetiti više pažnje pranju omiljenog proljetnog voća

Korisnike društvenih mreža zgrozio je video s TikToka gdje je spisateljica Krista Torres objavila video onoga što se dogodilo kada je jagode stavila u slanu vodu.

Ona je jagode ostavila 30 minuta da se namaču u slanoj vodi, a zbog rezultata namakanja mnogi su se zakleli kako nikad više neće jesti jagode. Nakon što je pola sata stajala u vodi, jednom se jagodom kretao maleni bijeli crv.

– Miče se, evo ga. O moj Bože, povraćat ću. Gade mi se sada – govori Krista Torres u video koji je postao hit na TikToku.

Korisnica TikToka @31toni imala je slično iskustvo, no iz njenih jagoda izlazile su maleni kukci.

Društvenim mrežama sada se šire savjeti kako pravilno oprati jagode, a mnogi savjetuju upravo ovakav način, samo ih nije potrebno dugo namakati te se u vodu uz sol stavi i malo octa.

@callmekristatorresWAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome♬ original sound – callmekristatorres

Komentari

Autor: Večernji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.