Život i zdravlje

ispovijest

Oprezno ako ulazite u vezu s razvedenim, o ovih pet stvari morate razmisliti

10/03/2020

Iskustvo djevojke koja je napravila nekoliko velikih grešaka kada je počela vezu s razvedenim muškarcem. Iz tih grešaka da se puno toga naučiti

Razvod braka je za mnoge trauma, a frustracije koje nastaju nakon toga često se prenose i na buduće emotivne veze.

Your Tango donosi iskustvo djevojke koja je napravila nekoliko velikih grešaka kada je počela vezu s razvedenim muškarcem. Iz tih grešaka da se puno toga naučiti.

Ignorisanje njegovog mišljenja o djeci

Vezu s muškarcem koji ima djecu trebalo bi započeti s otvorenim kartama.

“Iako je rekao da želi djecu, s vremenom su se stvari promijenile, a ja sam ignorisala njegove signale. Imao je dvoje djece iz prvog braka, a onda je rekao da bi želio jedno sa mnom. Ubrzo sam shvatila da je promijenio mišljenje”, objašnjava djevojka.

Umjesto tumačenja znakova, trebalo bi se suočiti s problemom, posebno ako partner već ima djecu. Korisno je već na početku saznati imate li iste planove oko proširenja porodice.

Učešće u svađi s bivšom suprugom

Prije nego što se počne veza s razvedenim muškarcem, trebalo bi provjeriti kakve su njegove emocije prema bivšoj ženi.

“Imala sam osjećaj da sam dio njihove veze. Stalno bi govorio o njoj. To izazove veliku napetost, a onda se odražava na kvalitetu naše veze i donosi stres”, navodi djevojka u svojoj ispovijesti.

Ovakve situacije mogu se izbjeći ako partner samostalno rješava problem iz prošlosti.

Brza odluka o zajedničkom životu

Prije nego što se koferi spakuju, trebalo bi procijeniti vrijedi li provesti ostatak života s takvom osobom. Bolje da sve opcije budu otvorene, nego donijeti konačnu odluku koja će izazvati kajanje.

“Kada smo odlučili započeti zajednički život, preuzeli smo puno novih uloga. Preuzela sam odgovornost za naše domaćinstvo i poželjela upoznati njegovu djecu. Ipak, nismo provodili više vremena zajedno, što je donijelo dodatni stres”, objašnjava ona.

Nekada je odvojeni život puno bolji za vezu. Kohabitacija podrazumijeva niz novih uloga, a mnogi ljudi nisu spremni za velike promjene.

Razlike u finansijskom statusu

Provjera materijalnih mogućnosti donijet će odgovor može li par zajednički uživati u zabavi.

“Imao je slabija primanja, a morao je plaćati alimentaciju. To je ograničilo broj aktivnosti pogodnih za zajedničko uživanje. Htjela sam putovati više pa sam na putovanja odlazila samostalno. Platila bih samo kada bi htio krenuti sa mnom”, navodi djevojka.

Muškarci su nekada vrlo osjetljivi kada je riječ o primanjima, pa im ponos ne dopušta da žena plaća umjesto njih. Kada su primanja partnera na sličnom nivou, onda je i manje problema zbog novca.

Manjak kvalitetnog vremena

Dogovor oko zajedničkog vremena mora biti postignut. Kada muškarac ima obaveza oko djece iz prvog braka i problema koji se nastavljaju nakon razvoda, partnerica nekada pomisli da gubi vrijeme s njim.

“Bio je to veliki izazov jer je partner radio noćnu smjenu. Vikendom je želio biti s djecom pa smo puno slobodnog vremena proveli odvojeno”, objašnjava djevojka.

Djeca jesu prioritet, ali se loša organizacija vremena odražava na kvalitetu veze nakon razvoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.