Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australija

Optužila muža da ju je istukao, pa je razotkrila snimka nadzorne kamere 

australija333

Asmae je pobjegla iz Sydneyja i živi negdje u Australiji, a Faisal poziva vladu da je pošalje nazad u Maroko

Razočarani muškarac iz Sydneyja želi da mu ženu protjeraju iz Australije nakon što je policiji rekla da ju je on istukao, a nadzorna kamera otkrila da je to napravila – sama.

Nakon osam mjeseci sretnog braka, Faisal je počeo sumnjati u motivaciju svoje marokanske supruge Asmae te shvaćati da ona možda tamo nije zbog ljubavi.

Faisal, koji je ženu upoznao na muslimanskom sajtu za upoznavanje, obratio se advokatu i specijalistu za vize.

Njegova žena otkrila je taj mail i u strahu da bi zbog razvoda mogla otići iz Australije, smislila je okrutan plan.

U razgovoru za A Current Affiar Faisal je rekao kako je jedne večeri u aprilu došao kući i našao potpuno uništen stan. Otkrio je da ga je žena čekala i rekla mu:

“Misliš da si pametan jer razgovaraš s advokatima o meni. Gledaj sad šta ću ja tebi napraviti.”


Zatim je pobjegla iz stana i ušla u lift, gdje ju je snimila kamera kako se udara. Nakon toga pozvala je policiju i rekla im da ju je istukao muž, koji je nakon nekoliko sati uhapšen i optužen za napad.

Nakon više od 20.000 australskih dolara advokatskih troškova te pregledavanja stotina sati videa s nadzornih kamera, Faisal napokon ima dokaz koji je trebao da se oslobodi od optužbi svoje supruge.

Nisam mislio da će otići toliko daleko da ode na policiju nakon svega što sam napravio za nju, zaboravila je sve i samo mi je željela uništiti život”, kaže Faisal.

Asmae je pobjegla iz Sydneyja i živi negdje u Australiji, a Faisal poziva vladu da je pošalje nazad u Maroko.

“Ja sam žrtva. Iskorišten sam i zlostavljan emocionalno, mentalno i finansijski. Ja sam žrtva. Ona je to napravila i mora se nositi s posljedicama”, rekao je Faisal koji sad otplaćuje dugove i želi upozoriti druge da više paze.