Život i zdravlje

Ostala bez 480.000 dolara zbog veza s mlađima

10/05/2018

Australka Suzie ostala je bez 480.000 dolara u tri ljubavne veze u koje se upustila s mlađim partnerima na drugim kontinentima.

Zbog ‘ljubavi’ je prodala svoju kuću kako bi imala novac da ga šalje mlađahnim ljubavnicima.

– Kada pogledam unatrag, jasno mi je da sam kupovala ljubav – priča Suzie koja svojim svjedočanstvom želi upozoriti druge žene da ne nasjedaju na slične priče.

Prvog muškarca s kojim se upustila u vezu upoznala je na internetu. Visok, taman muškarac koji se predstavljao kao David Fisher iz Velike Britanije uspio ju je nagovoriti da mu odobri punomoć na svoj bankovni račun s kojeg je, kako bi si ‘kupio laptop’, ukrao 76.000 dolara Suziena nasljedstva. Više joj se nikad nije javio.

Ubrzo se pojavio sljedeći – ovog puta Amerikanac, vojnik Johnson Williams. Vezu su održavali putem interneta, a onda ju je počeo tražiti novac. Prodala je kuću u kojoj je živjela da bi ga mogla finansirati.

– Pristala sam na zahtjeve jer sam osjećala da sada imam nekoga u životu i imam obavezu brinuti za njega – kaže Suzie.

I on ju je prevario, što su otkrili u njenoj banci nakon što su detaljnije pregledali transakcije. Još najmanje pet žena koje je obmanuo slalo mu je novac. Potom je na Facebooku upoznala Godfreya Kyzungoa iz Ugande. Suzie je odletjela u Afriku kako bi ga upoznala uživo, čak se i udala za njega prije nego mu je počela slati novac.

Sada joj je, kaže, jasno da su njegovi planovi bili samo da dobije novac i preseli u Australiju. Suzie se sada pokušava razvesti.

– Ti ljudi su zli manipulatori. Nemojte nasjesti kao što sam ja – izvukla je pouku Australka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.